Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dane z klienta Medivii

bnk

Rekomendowane odpowiedzi

Uczeń
Opublikowano

Czy ktos z was potrafi odczytac dane z kilenta Medivii(mana,hp,cap)? Probowalem Cheat Engine ale nic nie pokazuje. Chce sie troche pobawic z AutoIt tylko brakuje mi tych danych.

Z gory dzieki ;)

Elo
Opublikowano

W otcliencie te adresy się zmieniają za każdym nowym otworzeniem clienta, musisz mieć base adress clienta i dodać do niego adres many albo hp wtedy dopiero go znajdziesz, nie wiem czy nie bedziesz musial dodatkowo xorowac tych wartosci aby otrzymac czytelny wynik

Uczeń
Opublikowano

Okej, rozumiem, ze cheat engine w szukaniu base adressu mi nie pomoże. W takim razie jak mógłbym go znaleść, jakas podpowiedz?

Elo
Pasjonat
Opublikowano

Hp/mana w kliencie medivii jest zapisana jako double, wiec tego szukasz, potem jak znajdziesz odpowiedni adres to robisz pointer scana w CE i masz pożądany adres

:)
Uczeń
Opublikowano

Wyszukujac jako double znajduje 2 adressy odpowiedzialne za mane/hp, ale jeden jako cap, multilevel scan tez nie pomaga 

Elo

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...