Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Azir

xavierxcreper

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Od jakiegos czasu szukam jakies postaci ktora mi pozwoli wyjsc z tego ścierwa jakim jest brąz (placementy pozdro i trolle w teamie przez co mam 40% winratio xD)  (na topie juz mam postac), ale jeszcze czasami gram na midzie. Co sadzicie o azirze na niskie elo? ma 42% winratio i nie wiem czy zakup będzie opłacalny, ale słyszałem że jest silny.

Pozderki

ps. aktualnie gram tylko normale testujac postacie. Mam problem z kernięciem samemu meczu gdy jestem nafeedowany, a inni nie i być może to jest problem, że przegrywam rankedziki. Staram się pomagać teamowi jak mogę (jeżeli linia potrzebuje pomocy), ale często jest tak, że mój sojusznik pozostaje pod wieżą,a ja sie sam wbijam i uciekam z lowem/padam. 

//

Opublikowano

Azir jest jedną z trudniejszych postaci, więc może lepiej będzie, jeżeli odłożysz grę nim na później : )

Polecam Ci annie.

Prosta mechanika, łatwe lasthitowanie z q, brak skillshotów, cc, sporo aoe obrażeń, dobry burst, tibbers pomaga przy pushowaniu wież.

giphy.gif

Opublikowano

Emm, szczerze mówiąc, to nie widuję ostatnio za bardzo ani graczy ekko, ani fizza, a sam nimi nie gram, więc ciężko jest mi coś o nich powiedzieć, bo nie wiem czy odnajdują się w obecnej mecie.

Jedno jest pewne, oboje wymagają więcej skilla od Annie i z reguły gra asasynami jest bardziej ryzykowna.

giphy.gif

Opublikowano

Azir jest dość ciezki i aktualnie jest o wiele więcej bohaterów łatwiejszych i lepszych. Przykładowo lux, tarcza,snear,duże zasiegi, skille aoe, dobry poke, bardzo duży burst, pasywka przydaje się do obijania enemy,już od 1 lvl zadaje spory dmg

Opublikowano

Polecam Fizza jak zdobędziesz 2-3 fragi na początku to juz carrujesz. Polecam nawet zejść na inną linie i coś z ks. Mozesz juz zabic enemy w 5-6 min na combo

Opublikowano

Skoro jesteś w brązie to weź się za bardzo proste mechanicznie postacie. Annie/Lux na midzie, jak będziesz już w obrębie wysokiego golda/niskiej platyny to możesz powoli zaczynać bawić się trudnymi mechanicznie postaciami.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...