Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak wyżej skakać?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wiesz to też zalezy od twojego zdrowia i tego czy prawidłowo wykonujesz ćwiczenia ale czemu nie zacząć próbować?

Ze względu na jakiegoś janusza z komentarzy na yt?

Serio?

Równie dobrze można by powiedzieć że robiąc przysiad ze sztangą 100kg zniszczę sobie kostki.

To takie samo rozumowanie.

A co do tych ćwiczeń to można je brać nawet jako zwykłą rozgrzewkę na siłce lol.

To drugie w szczególności.

#3Edycja

Ćwicz i się nie przejmuj chłopie ;)

Doje**ł jak sosna w dzika...

Opublikowano

Nie zniszczysz sobie kolan na pewno takimi ćwiczeniami jeśli się dobrze rozgrzejesz i nie będziesz się zbytnio forsował tzn wykonywał ćwiczenia zgodnie z Twoimi limitami.

Ja do parkouru także potrzebowałem wysokich skoków i po prostu ćwiczyłem na siłce brzuch i nogi, dużo jeździłem rowerem i biegałem. W międzyczasie skakałem przez płoty itp. Tobie poradzę to samo, może bez płotów ale ćwicz j/w :)

93353141365207679707.png
by kml14

Cytat

I fight for peace, that's what I'm up here for.

- Patrick ,,PJ" James

Opublikowano

Nie zniszczysz sobie kolan na pewno takimi ćwiczeniami jeśli się dobrze rozgrzejesz i nie będziesz się zbytnio forsował tzn wykonywał ćwiczenia zgodnie z Twoimi limitami.

Ja do parkouru także potrzebowałem wysokich skoków i po prostu ćwiczyłem na siłce brzuch i nogi, dużo jeździłem rowerem i biegałem. W międzyczasie skakałem przez płoty itp. Tobie poradzę to samo, może bez płotów ale ćwicz j/w :)

Ile teraz skaczesz i jakie ćwiczenia wykonywałeś na siłowni?

Opublikowano

Ile teraz skaczesz i jakie ćwiczenia wykonywałeś na siłowni?

Jeśli chodzi o ćwiczenia to ogólnie powinno styknąć żebyś nogi robił, żeby były silniejsze to najzwyklejsze przysiady bądź martwy, to ćwiczenie z filmiku co rozkrok się robiło równie dobrze w późniejszym czasie możesz wykonywać ze sztangielkami.

Tu opcji jest multum, nic nikogo nie ogranicza, jedynie twoja wyobraźnia ;) 

(Nie mówiłem tego obraźliwie jakby co :D )

Doje**ł jak sosna w dzika...

Opublikowano

Jeśli chodzi o ćwiczenia to ogólnie powinno styknąć żebyś nogi robił, żeby były silniejsze to najzwyklejsze przysiady bądź martwy, to ćwiczenie z filmiku co rozkrok się robiło równie dobrze w późniejszym czasie możesz wykonywać ze sztangielkami.

Tu opcji jest multum, nic nikogo nie ogranicza, jedynie twoja wyobraźnia ;)

(Nie mówiłem tego obraźliwie jakby co :D )

Kolega wyżej dobrze gada ;) Jeśli mam być z Tobą szczery to nie robiłem żadnych specjalnych ćwiczeń na wyższy wyskok bo dla mnie nie miało to sensu. Jak wyżej pisałem a co do samych ćwiczeń to robiłem różne kombinacje, np wspięcia na palce stojąc bym mógł wykonywać szybkie i wysokie wyskoki z łydki. Spróbuj podobnie jak ja różnych kombinacji bo na każdego z nas dane ćwiczenie może powodować większe bądź mniejsze profity, więc nie będę Ci podawał dokładnie co masz ćwiczyć, wyczuj swoje ciało i rób to co daje największy progress ;p

A co do wyskoku szczerze nie pamiętam, dawno nie sprawdzałem a nie chce Ciebie okłamać. Dla porównania mogę jedynie powiedzieć Ci, że jak byłem w LO to miałem 4 wynik w szkole w skoku w dal :p 

93353141365207679707.png
by kml14

Cytat

I fight for peace, that's what I'm up here for.

- Patrick ,,PJ" James

• 4 miesiące temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...