Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak zdobyć pierwszą kose?

kivoPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, szukam sposobu na zdobycie pierwszej kosy, zanim wyłączysz mój temat, to chciałbym ci powiedzieć, że nie chce tej kosy zrobić z niczego, tzn np. z 0.5$, co jest moim zdaniem mało możliwe.

Chciałbym zacząć np. od 50 zł, co w przeliczeniu na kupno coinsów przez allegro na pollygon wychodzi... ok. 13.3 euro.

Czyli, chciałbym zacząć jakoś od 13-16 euro.

Nie chciałbym też wrzucać tego, na jakiegoś jackpota, w swoim skromnym życiu, na cs wydałem łącznie jakieś 500zł, w większości wypadków, wyglądało to tak, że wpłacałem 10 euro, wrzucałem na jackpota, ruletkę itp. i przegrywałem.

Interesuje mnie raczej coś pewnego, na czym nie stracę całości, tzn, np. trade, bo innego pewnego sposobu nie widzę, nie znam...

Tylko.. Czy to tradowanie dalej jakoś tam działa ? bo z tego co słyszałem jakiś rok-półtora temu tradowanie się było łatwiejsze.

Jeżeli trade to jestem otwarty na wszelkie rady. Np. Jakie wtyczki pobrać, z jakimi stronami się zaprzyjaźnić (tzn. które do tradowania będą mi potrzebne).

Przede wszystkim, na jakiej stronię sprawdzać ceny przedmiotów ? Bo na rynku steam, na csgo.steamanalyst.com jest inaczej, na lounge jest inaczej...

Po 2. Na jakie itemy się wymieniać ? (chodzi mi tutaj o typ broni) Np. czy lepiej M4 czy P90?

Po 3. Jaki profit sobie założyć ? np. mam skina za 10 euro, to wysyłać trade oferty na itemy ile droższe od tego mojego ?

Po 4. Jaki kupić pierwszy skin za te 13 ew. 15 euro

No i ogólnie czekam na rady itp. :D

Z góry dzięki i pozdrawiam :D

Edit.

Jak dla mnie chyba najlepiej będzie kupić klucze, sztuk 5.

Boo.. klucz na allegro kosztuje 10 zł, to akurat 5 kluczy, 50 zł.

Opublikowano

Opłacalne boty:

https://steamcommunity.com/id/Elmagnar

Z wtyczek to Steam Inventory Helper i CS:GO Lounge Bump Bot

na csgolounge teraz bardzo trudno się trejdować itemkami o małej wartości typu właśnie 10-20 euro. Nie polecam Ci ruletek ani innych gier hazardowych nigdy nie masz pewności. Bo jeśli nie wiesz jak dana strona dokładnie działa i jakie ma algorytmy to raczej dużo nie zarobisz.

Budowniczy
Opublikowano

nie ma sensu teraz trejdowac

lepiej obstawiaj mecze

(tylko to 50zl wplac na jakiegos buka, bo jak masz 13 euro ty wydaje sie malo i sie wolno zarabia, a jak jest 50zl to niby wiecej i ladniej wyglada i sprawniej to idzie xD taki tajp) :D 

34239885046803378909.png

"Mówią, że tutaj miłość to paliwo

A ja mam w chuju czy mnie kochają czy nienawidzą."

Opublikowano

lepiej obstawiaj mecze

(tylko to 50zl wplac na jakiegos buka, bo jak masz 13 euro ty wydaje sie malo i sie wolno zarabia, a jak jest 50zl to niby wiecej i ladniej wyglada i sprawniej to idzie xD taki tajp) :D

Jakiego buka ? bo chyba nie do końca ogarniam temat :D

Mógłbyś jakąś że tak powiem.. instrukcję krótką co do tego napisać.. tak się zastanawiałem nad obstawianiem.. Nawet kiedyś obstawiałem ale to jakimiś śmieciowymi skinami jeszcze za czasów jak obstawianie na lounge działało..

No i takie pytanie.. lepiej obstawiać tak jak mi się wydaje, czy lepiej znaleźć kogoś kto typuje wyniki ? :D

No i ten... bo wiem że na bet 365 można obstawiać mecze cs:go, tylko tam trzeba mieć chyba 18+, tzn. niby wszędzie trzeba no ale..

Mam 17 lat i mam normalnie swoje konto bankowe, kartę itp, ale 18 jeszcze nie mam :c

A co do betowania dolarami.. za 36 zł na allegro jest 10 tys punktów na pollygon, jeszcze za tą kasę do ok. 50 zł.. czyli wychodzi 14 $, nie lepiej wypłacić jakieś skiny za ok. 2 euro, czyli będzie 7 skinów za 2 euro

no i wtedy betować np. na csesport.com

Czy lepiej za złotówki ?

Opublikowano

lepiej obstawiaj mecze

Mógłbyś jakąś że tak powiem.. instrukcję krótką co do tego napisać.. tak się zastanawiałem nad obstawianiem.. Nawet kiedyś obstawiałem ale to jakimiś śmieciowymi skinami jeszcze za czasów jak obstawianie na lounge działało..

No i takie pytanie.. lepiej obstawiać tak jak mi się wydaje, czy lepiej znaleźć kogoś kto typuje wyniki ? :D

No i ten... bo wiem że na bet 365 można obstawiać mecze cs:go, tylko tam trzeba mieć chyba 18+, tzn. niby wszędzie trzeba no ale..

Mam 17 lat i mam normalnie swoje konto bankowe, kartę itp, ale 18 jeszcze nie mam :c

A co do betowania dolarami.. za 36 zł na allegro jest 10 tys punktów na pollygon, jeszcze za tą kasę do ok. 50 zł.. czyli wychodzi 14 $, nie lepiej wypłacić jakieś skiny za ok. 2 euro, czyli będzie 7 skinów za 2 euro

Czy lepiej za złotówki ?

To zależy, większość polaków betuje złotówkami ale dolarami nie jest wcale gorzej. Co do tego obstawiania itp to tak.

Masz 17 lat, wyobraź sobie, że dzieciaki które mają po 10 lat obstawiają i betują i nic im nikt nie robi. Co do obstawiania i typowania wyników, ja z mojego doświadczenia polecam obstawianie. 

Tzn. dzieciaki obstawiają skinami, to im tam wsio rybka, ale chodzi mi o przelewy itp. tak jak bet365

Ale myślę, że z tymi monetami z allegro i wypłaceniem skinów za 1 euro będzie lepiej, tylko na jakiej stronie obstawiać ? 

No i .. jak typować te wyniki? na to co więcej osób głosuję czy coś ? no bo.. losowo nie będę dawał, a nie wiem jak grają jakieś mniej znane teamy itp.. 

Opublikowano

lepiej obstawiaj mecze

Czy lepiej za złotówki ?

To zależy, większość polaków betuje złotówkami ale dolarami nie jest wcale gorzej. Co do tego obstawiania itp to tak.

Masz 17 lat, wyobraź sobie, że dzieciaki które mają po 10 lat obstawiają i betują i nic im nikt nie robi. Co do obstawiania i typowania wyników, ja z mojego doświadczenia polecam obstawianie.

Tzn. dzieciaki obstawiają skinami, to im tam wsio rybka, ale chodzi mi o przelewy itp. tak jak bet365

Ale myślę, że z tymi monetami z allegro i wypłaceniem skinów za 1 euro będzie lepiej, tylko na jakiej stronie obstawiać ?

No i .. jak typować te wyniki? na to co więcej osób głosuję czy coś ? no bo.. losowo nie będę dawał, a nie wiem jak grają jakieś mniej znane teamy itp..

Żeby obstawiać trzeba znać drużyny. Musisz wiedzieć czy dana drużyna jest w formie itp.

Przelewy itp raczej nie powinieneś mieć problemów.

A polecasz jakąś stronkę ?

Budowniczy
Opublikowano

jak juz chcesz skinami to csesport, ew. csgofast(hltv)

fanobeta nie polecam, bo mogą poprosić o jakiś scan dowodu ;d 

jak nie masz za duzo pojecia o obstawianiu, to najlepiej na początku obstawiaj "z kims". 

na fb np. wosiu, yakoshi dają darmowe predykcje 

34239885046803378909.png

Opublikowano

jak nie masz za duzo pojecia o obstawianiu, to najlepiej na początku obstawiaj "z kims". 

no własnie ogarnąłem sobie już tą stronkę wosia

Przydała by mi się jeszcze legenda co do LCB/low/Low+ ?

tzn.. chodzi tu chyba o pewność betów ? tzn. jak jest low, too.. Lepiej postawić mało bo nie jest to do końca pewny bet, tak ?

Budowniczy
Opublikowano

tzn.. chodzi tu chyba o pewność betów ? tzn. jak jest low, too.. Lepiej postawić mało bo nie jest to do końca pewny bet, tak ?

zazwyczaj sie stawia low zeby nie ryzykowac

low to jakies 3-5% ekwipunku

icb to ~1% 

med 5-10%

high - 15%

z 15euro mozesz obstawiac powoli jakies low bety, jesli ci sie nie spieszy ;d

wosiu pewnie bedzie mial jakas serie na dreamhacka, ale wez pod uwage ze jak bedzie seria od 10e to sumy będą duże i możesz wszystko stracić po 1 dniu, albo zyskac duzo

3% to bedzie jakies 50 centow, jeśli bedziesz obstawial na hltv to limit jest od 1euro

dobre predykcje daje tez ostatnio wojtaz, ale mysle ze nie ma sensu w twoim przypadku placic 5 euro za grupe vip

mozesz tez dolaczyc do grupy miliarderzy szymool'a

34239885046803378909.png

Opublikowano

icb to ~1% 

med 5-10%

high - 15%

wosiu pewnie bedzie mial jakas serie na dreamhacka, ale wez pod uwage ze jak bedzie seria od 10e to sumy będą duże i możesz wszystko stracić po 1 dniu, albo zyskac duzo

3% to bedzie jakies 50 centow, jeśli bedziesz obstawial na hltv to limit jest od 1euro

no tak, ale, że mój ekwipunek to będzie te 14 euro, to pewnie all będę stawiał po 1 euro... bo na polygonie 0.9 euro najmniej itemy.

No chyba, że jakieś trade boty ? bo innego sposobu na "rozmienienie" chyba nie widzę. 

Opublikowano

cstrade.gg

Stracisz jakiś procent ale rozmienić skiny możesz.

Co do obstawiania to trzeba w tym siedzieć + czytać reddita

Nie koniecznie słuchać się tych typków z fanpage na fb :v

Budowniczy
Opublikowano

icb to ~1% 

med 5-10%

high - 15%

no tak, ale, że mój ekwipunek to będzie te 14 euro, to pewnie all będę stawiał po 1 euro... bo na polygonie 0.9 euro najmniej itemy.

No chyba, że jakieś trade boty ? bo innego sposobu na "rozmienienie" chyba nie widzę. 

na polygonie tez mozesz obstawiac, chociaz nwm czy tam tam tez limitu nie ma

kupujesz coinsy na polygnie? tam przypadkiem tez nie trzeba troche pograc zeby wyplacic?

34239885046803378909.png

Opublikowano

icb to ~1% 

med 5-10%

high - 15%

na polygonie tez mozesz obstawiac, chociaz nwm czy tam tam tez limitu nie ma

kupujesz coinsy na polygnie? tam przypadkiem tez nie trzeba troche pograc zeby wyplacic?

Tzn.. teraz chyba trzeba, ale ja tam od dawna urzędowałem i może ja nie muszę bo mówię.. Nie no, w sumie z tego polygona wypłaciłem już z 30 euro, nawet z tydzien temu

Opublikowano

Kup item na Steam Markecie, poczekaj aż cena pójdzie trochę w górę, wymień się za inny, tak, żeby twój partner wymiany myslał, że zarabia.

Opublikowano

Kup item na Steam Markecie, poczekaj aż cena pójdzie trochę w górę, wymień się za inny, tak, żeby twój partner wymiany myslał, że zarabia.

no nie wiem, jakoś mnie to nie przekonuje, cena może pójść równie dobrze w dół, pozatym generuje to takie zyski, że więcej kasy można na ulicy pewnie zebrać, o ile nie gerneruje to jeszcze strat.

Budowniczy
Opublikowano

mozesz tez za te 15 dolków spróbować zaryzykować na dreamhacku ;d 

wplacic na hltv/csesport i grać tymi stawkami po 1, 2 euro ;)

34239885046803378909.png

Budowniczy
Opublikowano

Tak zrobie

tylko nie obstawiaj sam ;d 

tylko z tym wosiem albo szymolem

jego arkusze:

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1GTi1pjUsdbsf5_6fyxFMtrsVOhrlWcoNBT4zC-drIl8/edit#gid=1326998035

34239885046803378909.png

Opublikowano

Tak zrobie

tylko nie obstawiaj sam ;d 

tylko z tym wosiem albo szymolem

jego arkusze:

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1GTi1pjUsdbsf5_6fyxFMtrsVOhrlWcoNBT4zC-drIl8/edit#gid=1326998035

Jakoś nie zbyt rozumiem ten arkusz xD

Opublikowano

a jeszcze jedno, bo u wosia takie coś jest :D 

NO TO ZACZYNAMY! - DREAMHACK! / seria przy bo3
1. #Astralis vs coL - SKIP
2. #North vs OG - LOW
3. #VP vs Misfits - SKIP
4. #Gambit vs Fnatic - ICB/LOW
5. #SK vs Tyloo - SKIP
6. #NiP vs Cloud9 - LOW
7. #Faze vs Renegades - LOW
8. #NaVi vs Mouz - LOW

Co znaczy Skip ? żeby pominąć ten mecz i nie obstawiać czy co? :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...