Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Internet zanika, prędkość potrafi się znacznie zmniejszyć

LeoWoj

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. Od jakiegoś czasu mam internet od prywatnego usługodawcy który ma internet z orange. Przez pewien czas od podpisania umowy wszystko śmigało prawidłowo. W umowie mamy ustalone 15Mb/s, chociaż ostatnio podobno po różnych pracach podnieśli do 25Mb/s - Podobno. - Przez ostatni okres 2 tygodni dzieją się różne problemy. Internet w różnych godzinach potrafi zanikać, prędkość potrafi się zmniejszać kolosalnie. Dzwoniąc ostatnio do usługodawcy (półtorej tygodnia od zaczęcia się problemów) nie powiedziałem jeszcze dobrze Dzień dobry i już dostałem odpowiedź że internet w mojej miejscowości, że on wszystko wie- nie zdążyłem się odezwać. - Zacząłem wypytywać co się dzieje, dostałem odpowiedź ze jest problem z łączem internetowym. Kontynuując rozmowę zapytałem się dlaczego dopiero teraz jadą do ich usługodawcy skoro problemy z internetem są od półtorej tygodnia około. Odpowiedział mi że był problem na linii i teraz jadą o tym porozmawiać żeby wszystko wyjaśnić. Gdy zapytałem się delikatnie ironicznie czy jadą tam od półtorej tygodnia powiedział mi cytuję "dobra, spierdalaj k***a". 
Do tego zaraz po podpisaniu umowy i ustawieniu wszystkiego KAZALI sprawdzić prędkość na speedtest.pl.
Aktualnie na speedtest.pl pokazuje na 1 komputerze 23mb, na drugim 12.
na dwóch innych stronach pokazuje na 1 komputerze około 15-17mb, na drugim 8.
Na 5 innych stronach pokazuje na 2 komputerach prędkość w granicach 2-7mb.

Czy mogą kręcić prędkość na jakiś stronach?

2e102b5f9b77b.jpg

Opublikowano

Nie to ty źle mierzysz i masz do tego gówniany internet. Skoro na każdym kompie wychodzą inne wyniki w tej samej sieci to tylko twoja wina, pewnie powoduje to konfiguracja routera albo ustawienia w systemach na których sprawdzasz. 

Masz najzwyklejszy tani pakiet DO prędkości 25 Mb a nie  o gwarantowanym takim transferze. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

I jeszcze tak dla pewności, bo nie wiadomka czy dobrze rozumiesz. Mb to nie MB, jak przy np pobieraniu czegoś. Powinieneś mieć około 3MB/s pobierania przy 25Mb/s.

Opublikowano

Okej, rozumiem wszystko co odpowiedzieliście, Co do mierzenia i ustawiania internetu, nie ustawiałem tego ja, tylko osoba która się na tym zna, również "stary" internet był ustawiony podobnie i nie było takich problemów, mam na myśli ten z wcześniejszej umowy, mało tego, ten internet aktualny był w porządku do niedawna.

2e102b5f9b77b.jpg

Opublikowano

Okej, rozumiem wszystko co odpowiedzieliście, Co do mierzenia i ustawiania internetu, nie ustawiałem tego ja, tylko osoba która się na tym zna, również "stary" internet był ustawiony podobnie i nie było takich problemów, mam na myśli ten z wcześniejszej umowy, mało tego, ten internet aktualny był w porządku do niedawna.

Mój też działał świetnie na max zasięg dopóty dopóki nie przedłużyłem umowy a teraz ledwie jedną kreseczkę łapie :) 

Doje**ł jak sosna w dzika...

• 2 miesiące temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...