Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wzmacniacz do kolumn

KibiXe

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Posiadam kolumne zg30c114. Mam ją podłączoną do subwoofera tzn odpiąłem standardowy glosnik a podłączyłem ten w kolumnie ale za slaby jest wzmacniacz. Jaki by był dobry do 150zł?

post-470323-0-56804800-1486830084_thumb.jpg

post-470323-0-45051800-1486830101_thumb.jpg

Opublikowano

Wzmacniacz nie jest za słaby tylko głośnik do niego złe. 

Do tego typu głośników potrzeba wzmacniacza minimum 4 Ω i 30-60 W. Masz używki na allegro poszukaj sobie. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Ten subwoofer  łącznie ma chyba 15wat a sam glosnik chyba  30 to wydaje mi si eze wzmacniacz jest rowniez za salby ale moge sie  mylic.

Czy taki był by dobry? http://allegro.pl/wzmacniacz-wzd100w-2x35w-rms-zasilacz-mocny-pewny-i6645707096.html

Czy te male glosniczki si enie spala jak je podlacze do wzmacniacza bo one maja chyba po 5 wat a jest napisane ze mozna podlaczac od 10 do 100

Opublikowano

To tobie sie wydaje, subwoofer jest wzmacniaczem sumującym sygnały i odtwarzającym głównie niskie tony. 

Creative i 15 W, hehe  dobry kawał napisałeś. (    chyba PMPO a to ledwo kilka W, a cały zestaw 2+1 Creative ma nie więcej niż 9 W RMS  i to SUMY WSZYSTKICH GŁOŚNIKÓW  )  

Pewne był by dobry , w sumie do jednego głośnika wystarczy jeden wzmacniacz stereo 10-15 W i połączyć w  mostek i masz wzmacniacz 30-50 W 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Czyli mozna brac taki wzmacniacz bo w sumie roznie pisza o tym a jakos lepszego w tych cenach nie widzialem

Jakz tymi malymi glosniczkami,nie spalą sie?

Opublikowano

Prosilbym o szybką odpowiedz bo będę juz zamawiał poniewaz tego tluczenia nie zbyt przyjemnie się słucha :)

Oraz czy nie bede mial problemu z podłączeniem tego wszystkeigo?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...