Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ataki ddos

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ewentualnie napisać samemu jakiegoś antyddos opartego na ciasteczkach :)

Generalnie jeśli chodzi o bezpieczeństwo danych to lepiej wykorzystać gotowe, dobre i przetestowane rozwiązania ;)

Opublikowano

@MrCh4nk

A tu się nie zgodzę, a może i się zgodzę lecz w połowię :) im mniej popularne rozwiązania tym lepsze rozwiązania nie znajdziesz exploitów etc. Same sprawdzanie requestów będzie dla niego dobre jeżeli napastnicy nie są zbyt uparci w końcu im się znudzi :) Wiem o czym mówie @MrBlant ciągle mi robi najazd na serwerownie lecz sprawa już jest na policji i to chyba najrozsądniejsza opcja z ich wszystkich :)

784091427630431250239.png784091427630431250239.png784091427630431250239.png784091427630431250239.png
Opublikowano

@MrCh4nk

A tu się nie zgodzę, a może i się zgodzę lecz w połowię :) im mniej popularne rozwiązania tym lepsze rozwiązania nie znajdziesz exploitów etc. Same sprawdzanie requestów będzie dla niego dobre jeżeli napastnicy nie są zbyt uparci w końcu im się znudzi :) Wiem o czym mówie @MrBlant ciągle mi robi najazd na serwerownie lecz sprawa już jest na policji i to chyba najrozsądniejsza opcja z ich wszystkich :)

Również się zgodzę z tym że indywidualne rozwiązanie będzie skuteczniejsze ( o ile jest na prawde porządnie oraz nieszablonowo napisane ) niż najpopularniejsze produkty tego typu ale dla doświadczonego hackermana pewnie nie będzie to przeszkodą do obejścia. Ale jednak rozwiązania które są na rynku pisane są przez doświadczonych w tej dziedzinie programistów, którzy chyba jednak wiedzą co nie co o cyber bezpieczeństwie.

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngSzakal489

Ty buraki bezrozumny bo inaczej ci nie powiem sram na twój serwis za 120 zł rocznie i przestań pierdolic o mnie na forach bo jak ci zapierdole w ten durnowaty łeb to te twoje filmy będą ci się odtwarzać od końca. PS przepraszam za wulgaryzmy ale tak zwany pan beska zasługuje na kopa w srake a nie na pomoc.

Opublikowano

@MrCh4nk Dokładnie bez powodu się tam pewnie nie znaleźli ci specjaliści :P Jednak że na samym gicie dużo jest takowych 'ochron ddos' opartych od ciasteczek do requestów etc.

Przykłady:

https://github.com/cuidabrutos/antiddosphpscript - Ciasteczka 

https://github.com/lishengjia/anti_ddos_attack - Requesty z bazą danych

@MrBlant Wiem że kultura osobista jest ci obca, w każdym poście to udowadniasz ale przestań się kompromitować. 

Myślę że wystarczająco wyczerpaliśmy temat :) Czekać tylko na opinie od autora tematu :)

784091427630431250239.png784091427630431250239.png784091427630431250239.png784091427630431250239.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...