Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

JOMLA

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Gdzie znajdę teksty ze strony która jest zrobiona w php. Potrzebna szybka pomoc.

"Śmierć nas nie rozdziela, robimy się tylko niewidzialni" 

Franco Scaglia – Czarna mewa

Opublikowano

@hikary

W bazie MySQL joomli - wpisy, teksty wprowadzone przez cms

W plikach masz budowę strony

Sprecyzuj pytanie bardziej

Chodzi mi o to czy w plikach są teksty które są na stronie. Dostałem ostatnio stronę od gościa (kiedyś kupiłem u niego stronę i prowadził mi hosting) i teraz tworzę swoją ale w html i nie wiem gdzie mogę znaleźć teksty które były na tej stronie. A jeżeli ich nie ma w plikach to jak je zdobyć?

Opublikowano

@hikary 

To wszystko jest w bazie danych, musisz posiadać bazę MySQL 'strony' - w plikach tego nie znajdziesz...

Wszystkie cms z baza danych, zapisują treść w tabelach i rekordach - wyjątkami są jakieś proste cmsy, ale kombajny typu joomla, wordpress wszystko jest zapisywane w bazie.

Opublikowano

@hikary 

To wszystko jest w bazie danych, musisz posiadać bazę MySQL 'strony' - w plikach tego nie znajdziesz...

Wszystkie cms z baza danych, zapisują treść w tabelach i rekordach - wyjątkami są jakieś proste cmsy, ale kombajny typu joomla, wordpress wszystko jest zapisywane w bazie.

To teraz jak się dostać do tej bazy danych? :)

Opublikowano

Backup z phpmyadmin, w config.php masz dane do łaczenia do niej (jeżeli masz dostęp do hosta) lub poproś gościa o eksport jej), lub masz w plikach strony jeżeli dał Ci całość (szukaj plików .sql. .gz lub .zip 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...