Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Mysz klika podwójnie

Mistrzu922

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej,

mam problem z nowo zakupioną myszą firmy uRAGE (link do niej : http://www.ebay.de/itm/Hama-Gaming-Maus-uRage-2400dpi-/162360145157?_trksid=p2141725.m3641.l6368 )

przechodząc do sedna.Myszka klika podwójnie w systemie mimo,iż klikam raz.

Od razu powiem,że to nie ma nic wspólnego z podwójnym kliknięciem,które można ustawić w opcjach folderów,ponieważ podwójne kliknięcie jest wszędzie.Najwięcej korzystam z przeglądarki i tam jest ono ciągle,raz może być kilkanaście razy takich kliknięć,a czasem może chodzić normalnie.

Podłączyłem tę myszkę do laptopa(używam komputera stacjonarnego) i myszka działała bez żadnych zarzutów.

Do stacjonarnego podłączyłem inną myszkę,ale bezprzewodową i działała również bez zarzutów.

Na stacjonarnym przeinstalowałem sterowniki myszy,i myszka pochodziła normalnie przez jakieś 20minut i problem powrócił.

Jest jeszcze jeden szczegół,który może być ważny,ale nie jestem pewny,a mianowicie gdy kupiłem tę myszkę w przeglądarkę wkradł mi się jakiś wirus.Skanowałem komputer kilkoma antywirusami,lecz żaden nic nie wykrył. Gdy przeskanowałem kompa adwcleaner'em owszem,wykrył właśnie coś w przeglądarce,usunął go.Gdy nie wchodziłem na przeglądarkę i skanowałem nim jeszcze raz nic nie wykrył.Ale gdy wszedłem na przeglądarkę,i potem na koniec jeszcze raz przeskanowałem,znowu wykrył tego samego wirusa,i nie mogę się go pozbyć(wyskakują reklamy,jakieś nowe strony,inna wyszukiwarka itd itd).Zdaje mi się,że to może być od tego,ale fakt faktem inna myszka działa.

PS.Na komputerze i laptopie win10.

Opublikowano

Widocznie napisałeś za nudny i zbyt długi post by zainteresował.  

Kompa przeskanuj w załóż temat z logami jak chcesz usunąć. http://www.mpcforum.pl/topic/1580932-pami%C4%99taj-o-wykonaniu-obowi%C4%85zkowych-log%C3%B3w/

Jak nie zależ tak koniecznie na systemie  to postaw system od nowa. 

Co do myszorka to problem jest często  z wieloma myszkami i nie zawsze winien jest sprzęt ( nie żeby było źle, możliwe że układy i zegar myszki nie współpracuje właściwie z zegarem układów USB w kompie lub jakiś problem z myszką lub kontrolerem USB płyty)  albo jak to możliwe u ciebie zasyfienie kompa spowodowało problem. 

Wejdź w bios/uefi , poszukaj opcji dla USB LEGACY SUPPORT albo coś związane z kompatybilnością USB i zmień na inny niż masz. Czasami problemem jest USB3 i brak zainstalowanych sterowników, jak nie używasz wyłącz ten kontroler. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Problem nadal występuje.

W logach były tylko ślady infekcji. Ale tak czy tak przeinstalowałem system i jest tak jak było.

Tutaj małe info o systemie

e80767e1ab544ce2af2c057532003e4a.png

Co do opcji USB LEGACY SUPPORT w biosie,nic takiego nie znalazłem ani nic podobnego. Mógłby ktoś nakierować gdzie tego szukać?

Mam kompa HP Compaq 6005 Pro Small Form Factor bios domyślny(starszy)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...