Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

GPU i podłączenie monitora do płyty głównej

Guesswhosback

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problem, otóż mam kartę graficzną Msi Gtx 1070 Armor lecz w tej chwili nie mam odpowiedniego monitora z wyjściem HDMI i jestem skazany na VGA, podłączyłem monitor do Płyty głównej i moje pytanie jest następujące:

Czy da się w jakiś sposób przekierować całą moc karty graficznej do płyty głównej by normalnie grać w gry na tym monitorze?

W sensie żeby gra zamiast używać zintegrowanej grafiki z płyty głównej używała podstawowej karty graficznej.

W grach takich jak for honor czy far cry primal w ustawieniach jest opcja "Karta graficzna" i można wybrać jaka karta ma renderować grafikę i wtedy mogę normalnie grać na tym zasranym monitorze ale niestety w gta v to już nie działa

Z góry mówię że jestem świadomy że są przejściówki Vga > Hdmi ale jest tak zimno że nie widzi mi się jechać do miasta przynajmniej na razie, Poradźcie coś towarzysze!

Z góry dziękuję

Opublikowano

Inaczej niż przez konwerter nie da rady, więc rusz się i kup w mieście lub zamów przez internet.

Przeczytałeś chociaż co napisałem?

Skoro niektóre gry mogą to zrobić to znaczy że jest jakiś sposób (3rd software) czy coś

Opublikowano

Kiedyś było Virtu MVP, działało to tak, że podłączałeś pod płytę monitor, przy czym karta była przełączana między zintegrowaną a dedykowaną.

Inne rozwiązania prócz przejściówki to głupota, więc odpuść to sobie.

Opublikowano

Kiedyś było Virtu MVP, działało to tak, że podłączałeś pod płytę monitor, przy czym karta była przełączana między zintegrowaną a dedykowaną.

Inne rozwiązania prócz przejściówki to głupota, więc odpuść to sobie.

Konwerter zdobędę najwcześniej 15-stego a do tego czasu pograłbym w coś, Rozumiem że virtu już nie obsługiwane masz jakieś info o programach tego typu które są aktualne?

Opublikowano

Lepszy jest do użycia konwerter z DisplayPort na VGA 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...