Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nowy effekt/Problem z kostiumami broni/Czarne plamy na mapie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam 3 pytania.

Po 1. Dodałem nowy effekt, który aktywuje się, gdy jest otwarty handel z graczem. Chcę, aby aktywował się też przy sklepie u NPC. Jak to uczynić?

post-1531464-0-49055000-1486754466.jpg

Po 2. Mam pewien problem z kostiumami broni. Gdy zakładam sztylety a na nie skina to zmienia się tylko jeden sztylet. Gdy założę łuk i na niego zakładkę dzieje się coś dziwniego(patrz na zdjęcie niżej). Gdy założe wachlarz a na niego skina i wejdę na konia lub wierzchowca to znika lewy wachlarz. Co jest nie tak? W jakim pliku trzeba szukać błędu?

Problem rozwiązany. Wielkie podziękowania dla @TheKamilPolska

post-1531464-0-83792700-1486754471.jpgpost-1531464-0-07431200-1486754481.jpgpost-1531464-0-89049300-1486754498.jpg

Po 3. Ostatnio spotkałem się z dziwnym problemem. Gdy tworzę minimapkę do mapki to drzewa z WOM-a zostawiają czarną plamę na mapie a zwykłe nie. Co jest nie tak?

post-1531464-0-94384900-1486754445.png

Liczę na waszą pomoc drodzy koledzy z mpc i nietylko.+++++++

Opublikowano

Co do kostiumów to z tego co pamiętam przy kostiumach na broń Lennta i w bince z tego co pamiętam dodawałem coś z "left_hand" itp. Z tego co pamiętam odpowiadało to za broń np na koniu itp.

Drugą opcją w item proto ustawia się w value3 tak:

0 - miecz

1 - sztylet

2 - łuk

3 - 2ręka

4 - dzwon

5 - wachlarz

Odpowiada za "styl" założenia itemku.

zandia_sygna.png

Opublikowano

Co do kostiumów to z tego co pamiętam przy kostiumach na broń Lennta i w bince z tego co pamiętam dodawałem coś z "left_hand" itp. Z tego co pamiętam odpowiadało to za broń np na koniu itp.

0 - miecz

1 - sztylet

2 - łuk

3 - 2ręka

4 - dzwon

5 - wachlarz

Za ten błąd z tego co się nie mylę odpowiada InstanceBase.cpp i tak masz racje, lecz też zależy jaki on ma system. 

Isayia - Już wkrótce  :yay:B) 

Opublikowano

0 - miecz

1 - sztylet

2 - łuk

3 - 2ręka

4 - dzwon

5 - wachlarz

Za ten błąd z tego co się nie mylę odpowiada InstanceBase.cpp i tak masz racje, lecz też zależy jaki on ma system.
Mam ten sam problem. Pomoże ktoś.
Opublikowano

0 - miecz

1 - sztylet

2 - łuk

3 - 2ręka

4 - dzwon

5 - wachlarz

Nie jestem pewny kogo to są. Zdaje mi się że lennta. Też muszę w value3 zmieniać.
Opublikowano

Dodaj tutaj pliki w których dodawałeś kostiumy na broń. Jak znajdę chwilkę czasu to poprawię. I od kogo masz kostiumy?

@ρσєτα

Problem z brońmi rozwiązany. Chodzi mi o te pozostałe problemy

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...