Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Use Privilege Key

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam problem odnośnie z Use Privilege Key, który wyskakuje komunikat o podanie Privilege Key. Sytuacja wygląda tak,że stworzyłem serwer na VPS i uruchomiłem go z programy WinSCP, a jak wiadomo nie wyświetla owy program danego Privilege Key lecz login serveradmin oraz hasło. Po stworzeniu prowizorycznego wyglądu serwera oraz ustawień permissions przeniosłem plik ts3server.sqlitedb na drugi VPS i uruchomiłem serwer. Problem polega w tym,że zapomniałem,że nie wpisałem Privilege Key tylko lekko myśląc przyznałem sobie AdminServer Query i wziąłem się do pracy zapominając o tym. Teraz serwer zaczął funkcjonować i jest użytkowany przez kilku znajomych jednak ten komunikat jest po pewnym czasie irytujący. Mam do was pytanie czy można coś z tym zrobić ? 

PS.

Privilege Key, który jest w YaTQA na VPS gdzie nastąpiła generacja nie działa na serwerze,gdzie aktualnie przesiadują Użytkownicy.

-----------------------------

Lecą lajki za pomoc :P

Opublikowano

Na pewno nie ma na to obejścia ?

Największy problem w tym,że ID 8 (serveradmin) z privelege key został usunięty.

Reset all permissions przez program YaTQA czyści wszystkie permissie i przywraca oryginalne ID tak ? ( query 2 , sa 6 , normal 7, guest 8 )
A nie generuje wtedy serwer samoczynnie nowego tokenu ?

Zrobić permissie od nowa,a zrobić cały serwer od nowa jednak jest dla mnie wielką różnicą,gdyż każdy kanał jest uzbrojony w channel_permission przystosowane odpowiednio do grup.

Temat do zamknięcia.

Rozwiązanie:

Pomógł mi program YaTQA i opcja w zkładce Miscellaneous "Reset all permissions on the server..."

Fakt usunęło mi wszystkie grupy oraz permissie ale uzyskałem nowy token SA na którym mi zależało.

Komunikat ustał.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...