Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komputer nie widzi Xperii XA

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich :D mam problem z moim telefonem (xperia xa) i połączeniem go z komputerem przez USB.Komputer nie widzi telefonu po podłączeniu go przez usb.Nie pomogło pobieranie sterowników usb ( chyba dobrze je zainstalowałem ) ,nie pomogła zmiana kabla ani wejścia usb i nie pomogło też pobranie aktualizacji do Windows 10 w wersji N która nie zawierała podobno kilku rzeczy potrzebnych do połączenia telefonu przez usb.Jestem w tym momencie troszeczkę bezradny i nie mam pojęcia już co robić i proszę o jakąkolwiek pomoc :) z góry dzięki.

edit: Przed chwilą po podłączeniu telefonu pojawiło się powiadomienie o instalacji oprogramowania Xperia Companion i zainstalowało się ale ono nie może się włączyć MFPlat.DLL i MFReadWrite.dll

Edit 2:Okay poradziłem sobie z tymi plikami już ale teraz problem jest z samym Companionem bo nie włącza się tylko crashuje nie wiadomo czemu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...