Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kilka pytań odnośnie prywatnych serwerów

Rasherr

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Tutaj będzie trochę mojego smęcenia, spokojnie możecie tę część pominąć   :).

Ostatnio naszła mnie jakaś nostalgia odnośnie Metina i tak sobie pomyślałem, że bym sobie może zagrał na jakimś serwerze, ale jak to w takich sytuacjach bywa, pojawia się więcej pytań niż odpowiedzi. Dla mnie Metin2 zawsze kojarzył się z dawnymi serwerami PL, bez żadnych udziwnień, masy petów/skórek na bronie/tysięcy kolejnych ulepszeń/coraz to większej ilości rzeczy w IS'ie (tak, wiem, PL też miał masę IS"a, ale nigdy nie pakowałem w niego masę kasy).

Tutaj meritum całej sprawy.

Czy są jeszcze jakieś serwery na

których gra ponad 1,5k-2k ludzi? Czy zostały już same niedobitki, na których w godzinach szczytu jest 1000-1500 osób?

Czytałem\ na jakim serwie zagrać, bez większego skutku, ogólnie wypowiedzi ludzi ograniczają się do podania serwera, zero uzasadnienia, czy podania pokrótce wad i zalet. Dlatego postanowiłem założyć nowy temat, może tutaj otrzymam jakąś bardziej satysfakcjonującą mnie odpowiedź.

Szukam serwera na którym "opłaca" się zagrać. Pisząc o opłacalności mam na myśli przyjemność z gry i jako taką gwarancje, że serwer nie padnie za dwa miesiące. Jakiego typu serwer mnie interesuje? Sam nie wiem, ale myślę, że jakiś medium-hard będzie najlepszym wyborem. W skrócie, nie chciałbym miliona nowych dungeon'ów, jakiś udziwnień typu setek nowych broni/pancerzy.

Chciałbym również, aby serwer w jak najmniejszym stopniu nastawiony był na IS, najlepiej jakby wszystko dało zdobyć się w samej grze.

Pisząc o udziwnieniach, wiem, że Metin zmienił się na przestrzeni lat, dlatego zrozumiałym jest, że nie koniecznie wszystko będzie jak w latach 2012, etc. Nie mam nic przeciwko temu co jest na globalnych serwerach, bo to oczywiste, że i na privach takie rzeczy będą. Od serwera chciałbym również by był stabilny, nie było na nim jakiś większych przekrętów (ogarnięta administracja), by chociaż w minimalnym stopniu banowano boty/inne badziewie, które utrudnia grę innym graczom. No i na koniec jakiś najważniejszy aspekt, żeby na serwerze grało jak najwięcej ludzi, bo jak wiadomo, skoro na serwerze gra dużo ludzi, to coś w tym musi być ;).

W skrócie

Prosiłbym Was, drodzy użytkownicy forum, o propozycje serwerów z podanymi cechami:

• duża ilość aktywnych graczy (im więcej, tym lepiej)
  • jak najmniejsze nastawienie na IS
  • serwer medium-hard/ hard
  • brak udziwnień, ewentualne rozwinięcie tego co jest na globalu - sam nie wiem co tam weszło ostatnimi czasy, ale chyba jest to lykan, jakieś pasy, alchemia, etc.(dawnio nie grałem) - nie marzy mi się 500 lvl, 40 rodzaji pancerzy i broni
  • serwer nie musi być polski
  • fajnie byłoby zobaczyć stare mapy na których się expi (v1, v2, etc)
  • brak udziwnień przy bonach (na co komu 500k hp?)
  • aktywni admini/walka z botami, innymi tego typu programami, które utrudniają grę innym graczom
  • brak bugów/stabilność serwera

Chciałbym, aby ten temat stał się pomocyn nie tylko dla mnie, ale i dla większego grona ludzi, dlatego zapraszam do merytorycznej, kulturalnej dyskusji oraz wypowiadaniu się/polecaniu jakichś serwerów, wraz z uargumentowaniem.

Jeśli o czymś zapomniałem, śmiało punktujcie mnie w komentarzach, to samo tyczy się wszelakich błędów w tekście - wszystko pisałem w nocy i jestem już lekko śpiący, stąd mogą pojawić się jakieś błędy, tym bardziej, że w bezbłędnym pisaniu nigdy specjalnie wybitny nie byłem  :s.

Pozdrawiam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...