Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kolejny temat z problemem z TeamSpeak 3

SpookyFox

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich. Nie będę przebierał w słowach - zarejestrowałem się na tym forum, bo oczekuję pomocy od bardziej doświadczonych ludzi, bo sam nie mam już sił i cierpliwości. Chociaż, przeglądając całe forum myślę, że znajdę dużo, dużo więcej dla siebie niż tylko to :)

Ale do rzeczy. Żona u siebie na laptopie (stary, leciwy, pięcioletni, 4gb ramu, 1gb na karcie, WINDOWS 7, chyba jeszcze z pierwszą generacją i3) ma zainstalowany TeamSpeak 3 i wszystko działa konkretnie.

Ostatnio kupiliśmy laptopa gameingowego z Windows 10, ale że żona się go boi (sic! :P) postanowiła wziąć mojego lapka z Windowsem 8.1. I tu pojawia się problem. Podczas instalowania TS3 na Win8.1, samo instalowanie przebiegło bezproblemowo. Po ukończeniu instalacji jest zaznaczony kwadracik "uruchom program TeamSpeak 3 po klilknięciu zakończ" czy jakoś tak. Więc zakańczam, po czym pojawia się błąd, że nie ma jakiegoś pliku.

Napisałbym Wam jakiego teraz, ale właśnie robię laptopowi hard reset. Instalowałem C++, DX11, najnowsze sterowniki kart graficznej i dźwiękowej...robiłem chyba wszystko, co możliwe. Uruchamiałem jako administrator, instalowałem jako administrator, uruchamiałem ze zgodnością z win8, win7, vista, nawet XP. Instalkę ściągałem z oficjalnej strony TS, ze strony instalki.pl, komputerświat.pl i z jeszcze paru innych stron. Ciągle ten sam błąd - nie można uruchomić programu, bo brakuje pliku ign-cośtam.dll

I nie mam zielonego pojęcia...bez kitu, próbowałem już chyba wszystkiego. Dodam, że żeby sprawdzić już wszystko - zainstalowałem na swoim nowym lapku z win10. Zainstalował się i odpalił bez problemu.

Jakieś pomysły? Błagam, bo ja już nie wiem co jeszcze zrobić. A no właśnie - i czy problem może być w tym, że lapek posiada dwie karty graficzne? Zintegrowaną i GeForce 840M? Ale na swoim nowym mam tak samo i wszystko działa.

Windows 8.1 (lub zwykła 8 po zrobieniu resetu - w obu przypadkach błąd ten sam)

4gb ramu

2gb na karcie graficznej GeForce 840M

Procesor i5

Dzięki za pomoc, pozdrawiam.

P.S. - jak skończę resetowanie lapka i problem się ponowi, wrzucę screena.

Opublikowano

Weź folder teamspeak z lapka z win 10 i przeżuć na tamtego i zobaczy czy się odpali 

To tak nie będzie działać.

Ciągle ten sam błąd - nie można uruchomić programu, bo brakuje pliku ign-cośtam.dll

Wpisz nazwę biblioteki (ign-cośtam.dll) w google i spróbuj ją pobrać i dorzucić do system32 

Chcesz zautomatyzować serwer a nie umiesz lub nie daje rady twoja maszyna ? 

Zobacz http://www.mpcforum.pl/topic/1583551-boty-serwerowe-pod-serwer-ts/

Opublikowano

Ściągnąłem plik - nadal to samo...

Dokładnie to to: api-ms-win-crt-time-l1-1-0.dll

https://support.microsoft.com/pl-pl/help/2999226/update-for-universal-c-runtime-in-windows

powinno pomóc a jak nie to jeszcze to zainstaluj

https://support.microsoft.com/pl-pl/help/2919355/windows-rt-8.1,-windows-8.1,-and-windows-server-2012-r2-update-april-2014

Chcesz zautomatyzować serwer a nie umiesz lub nie daje rady twoja maszyna ? 

Zobacz http://www.mpcforum.pl/topic/1583551-boty-serwerowe-pod-serwer-ts/

Opublikowano

Problem robiła instalka TeamSpeak. Gryzła się z Winem 8.1. Instalka do TS ściągała się 3.1.0.1, tymczasem żona miała u siebie na kompie z Win7 instalke 3.0.19.1. Właśnie ta starsza instalka bez problemu ruszyła na Win8.1.

Mimo wszystko wielkie dzięki za pomoc.

Pozdrawiam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...