Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pobór mocy zasilacza

Timezpl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hejka, mam zamiar zakupić gtx'a 1060 6GB do swojego złomu.

Nie wiem jedynie czy starczy mi zasilacz.

Aktualny sprzęt:

Amd Radeon hd 7770

Intel i7 4790k

Z97X gaming 5

4 kostki ramu po 4gb co daje 16gb ram ddr3 tridentx 2400mhz cl10

Zasilacz corsair vs450 (jakoś tak to było)

Zalman z11 neo

I pytanko czy do obudowy zmieści się ta karta?

Muszę wymienić także kartę na nową bo aktualna sami widzicie robi z komputera niedorozwój (gta 5 na najniższych klatkuje czasami)

I czy zasilacz pociągnie jeszcze ta kartę?

Oczywiście nic nie podkrecalem żadnego procesora, ramu ani karty.

Opublikowano

Hejka, mam zamiar zakupić gtx'a 1060 6GB do swojego złomu.

Nie wiem jedynie czy starczy mi zasilacz.

Aktualny sprzęt:

Amd Radeon hd 7770

Intel i7 4790k

Z97X gaming 5

4 kostki ramu po 4gb co daje 16gb ram ddr3 tridentx 2400mhz cl10

Zasilacz corsair vs450 (jakoś tak to było)

Zalman z11 neo

I pytanko czy do obudowy zmieści się ta karta?

Muszę wymienić także kartę na nową bo aktualna sami widzicie robi z komputera niedorozwój (gta 5 na najniższych klatkuje czasami)

I czy zasilacz pociągnie jeszcze ta kartę?

Oczywiście nic nie podkrecalem żadnego procesora, ramu ani karty.

Zmieści się.

Wystarczy, ale szczerze mówiąc to do klasy zestawu, ten zasilacz jakoś tak nie pasuje. Wszystko takie potężne (za wyjątkiem tej karty), a zasilacz to budżetowiec.

Moje Konsole:

PS3 FAT CECHL04 YLOD - CFW DARKNET 4.66 V1.02 CEX

PS3 SLIM CECH-2004A YLOD- CFW REBUG 4.76.1 + COBRA 7.2 + WebMAN MOD 1.43.21 REBUG EDTION DEX

PS3 SLIM CECH-2504B - CFW REBUG 4.81.2 + COBRA 7.5+ WebMAN MOD 1.45.09 CEX

XBOX ONE S

Mój komputer:

Procesor: Ryzen 5 2600, Płyta Główna: MSI X470 Gaming Pro Carbon, Karta Graficzna: Sapphire RX 5700 XT Nitro+Zasilacz: Seasonic Focus Plus Gold 650W, SSD: ADATA SX8200 Pro 256GB + Crucial MX500 250GB, HDD: HGST 500GB + HGST 500GB + TOSHIBA 1TB, Obudowa: BeQuiet Silent Base 601, Chłodzenie: NZXT Kraken X62,
RAM: 4x 4GB HyperX DDR4 2133MHz CL14 (OC 3000MHz CL16)

DAC: Audiotrak Prodigy Cube Black Edition, Słuchawki: ISK MDH8500, Głośniki: EDIFIER R1280DB, Mikrofon: Trust Starzz

Opublikowano

Zasilacz także będę wymieniać ale to dopiero 2 miesiące po zakupie karty.

Chciałem po prostu się dowiedzieć czy wszystko będzie grać i wytrzyma przez te 2 miesiące na tym zasilaczu.

Opublikowano

Jeśli nie kręciłeś proca to jakoś to powinno działać, ale lepiej dla spokoju w późniejszym czasie wymienić sprzęt na coś mocniejszego. W przypadku ceny do jakości to Silentium, Corsair, Chieftec jest godny polecenia. 

Opublikowano

Karta się na pewno zmieści, a nawet gdyby to możesz wywalić jeden, środkowy koszyk na dysk (jeżeli go nie potrzebujesz).

Odpowiedź dostałeś, powinno wystarczyć na te 2 miesiące, ale lepiej, żebyś nic wtedy nie podkręcał. Szczególnie GPU, bo to wtedy zasilaczowi się najbardziej dostaje.

Opublikowano

dopowiem, że zasilacz należy zmienić, bo jest tam zastosowana grupowa regulacja napięć i sama elektronika w środku nie jest wysokich lotów, przez co na nic więcej niż zestaw bez OC się nie nadaje. jeżeli będziesz zmieniał, to pod ten zestaw cx450m lub supremo l2, drożej supremo m2/cx550m i dalej to whisper m450, m550 i najdrożej rm550x.

FX 6300 | R9 380 4GB | VS 550W | Seagate 1TB | Crucial M4 120GB | 970a-ud3 rev 1.2 | Brutus 410 | 8GB RAM | 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...