Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kompilacja plików py do pyc

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W sumie gdzieś to wcześniej znalazłem na forum ale dzięki :)

A z pyc do py jak będzie ?

Jest do tego dekompiler, ale nie polecam jego używać, bo zmienne które miały jakieś wartości (i zostały skompilowane) po dekompilacji są puste lub mają błędne wartości.

BxFcm1v.gif

Opublikowano

import __init__

__init__.compile("__init__.py")

Robie np tak i wszystko działa czyli raczej dobrze ? xD

Widziałem że np vesteris ma ten cały folder kompilowany a większość serwerów tylko kilka bibliotek czemu tak sie robi ?

Opublikowano

po co ci te pyc? one same się kompilują przy imporcie bo masz od tego #define w core pythona (odpowiedź do up)

Ale że jak sie same tworzą ? Ja myślałem że wystarczy kilka libów wsadzić i wszystko działa

Opublikowano

Możesz z lib usunąć np. functools.pyc wkleić swój py zmieniając jego nazwę na functools.py odpalić grę i stworzy Ci się functools.pyc.

a_53859f8e5fbd1b65b58b3c4bd46eee9f.gif

Opublikowano

standardowo w cliencie jest tylko kilka plików pyc a serwery ładują tam praktycznie cały folder python26/27 czemu to ma służyć ?

Opublikowano

standardowo w cliencie jest tylko kilka plików pyc a serwery ładują tam praktycznie cały folder python26/27 czemu to ma służyć ?

niczemu? są tam, bo są a klient i tak z nich nigdy nie skorzysta.

wgl co ty robisz, że pytasz tak o te liby xD?

qaz3pc.jpgteż was kocham <3

784091427630431250239.png

Regulamin sygnatur

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...