Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z klawiaturą podczas gry

Mansoon

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problem z niedziałającą klawiaturą podczas gry w lola gdy odłączę myszkę i potem znowu podłączę tez nie działa (nie pisać kup sobie nową klawiaturę itp bo klawiatura jest w 100% sprawna i tylko podczas gdy włączę lola tak sie dzieję )

Opublikowano

Witam mam problem z niedziałającą klawiaturą podczas gry w lola gdy odłączę myszkę i potem znowu podłączę tez nie działa (nie pisać kup sobie nową klawiaturę itp bo klawiatura jest w 100% sprawna i tylko podczas gdy włączę lola tak sie dzieję )

Tutaj jest raczej na pewno wina klawiatury, kabla lub portu USB.

Jeżeli masz inną klawiaturę w domu, spróbuj ją podpiąć i sprawdź, czy dzieje się to samo.

Opublikowano

laptop lenovo y700 . Klawiatura działa w innych grach cs,smite i inne więc coś z grą jest

Jeden z najbardziej awaryjnych laptopów.Moim zdaniem jest to wina sterowników.Szperałem sporo aby znaleźć sterownik bez zarzutów aż w końcu wujek google i dział obsługi klienta lenovo dało mi tylko tą informację:

Aby problem z umierającą klawiatura znikna nalezy pobrac sterownik do kart graficznej z sierpnia 2016 roku. Link do tej wersji sterownika : http://www.nvidia.pl/content/DriverDownload-March2009/confirmation.php?url=/Windows/372.70/372.70-notebook-win10-64bit-international-whql.exe〈=pl&type=geforcem

Sterownik dla Win10 64 bitowej

Link do sterownika znalazłem w jednym z tematów w archiwum na forum lenovo więc powinien być legit

Przed zainstalowaniem tego sterownika pamiętaj aby zrobić najpierw kopię zapasową(aby przywrócić do czasu przed tym sterownikiem jeśli coś poszło by nie tak)>odinstaluj obecny>zainstaluj ten który podałem.

Opublikowano

Kurcze nie ma mnie na kompie bo bym podal ci nazwe programu ktorym moglbys to sprawdzic.

Poszukaj w necie programu ktory sprawdza zgodnosc sterownikow.

Wyglada to tak ze uruchamiasz program, potem gre. Wyszukujesz w programie ta gre i na czerwono powinno sie pokazac cos jest nie tak.

Nie wiem do konca czy to pomoze ale warto sprawdzic. Ja ostatnio gdy instalowalem wiedzmima 3 mialem zaunstalowany storownik pod x32 a mialem x 64 i z gra byl proglem dopiero zamiana po wczesniejszym sprawdzeniu pomogla

u1lc.png
Opublikowano

Raz miałem podobny problem.

Klawiatura mi przestawała działać podczas gry w lola, musiałem ją kilka razy odlaczac i podłączac żeby znów zaczeła działac.

Problem się pojawił tak po prostu, i po jakimś czasie zniknął.

Opublikowano

Nie spamuj juz postami, tylko zrob, to co ci mowie. Pobierasz biosa+ chipset instalujesz biosa, pozniej chipset i wszystko juz dziala.

• 1 miesiąc temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...