Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaki najlepszy set i bronie mogę mieć na tym etapie gry?

spiku14

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko , szukałem wszędzie odpowiedzi ale nie mogę znaleźć :/ Powie mi ktoś jakie jaka jest najlepsza możliwość mieć eq armor set i bronie na tym etapie gry. Na normal (nie expercie). Pokonałem Plantere , Golema , nie daje rady z Frost Moonem nie starcza mi czasu. Moje wyposażenie w screenie. Bardzo proszę o pomoc i jakieś porady ^^

post-698280-0-33855500-1486469299_thumb.jpg

Opublikowano

Grasz meele czy ranged? Możesz już stworzyć shromite lub beetle armor. Co do broni, to jeśli ci ciężko, zabij lunatic cultist i na celestia evencie dropnij odłamki z pillarów i scraftuj sobie z nich jakaś broń. Akcesoria, to obowiązkowo ankh shield ( już możesz zrobić ), frostspark boots, master ninja gear ( jest całkiem przydatne ), emblem ( w zależności jakiego typu broni używasz ) i jakieś lepsze skrzydła ( już te od steampunkera są lepsze ). Możesz jeszcze wyposażyć się w jakiś łuk i z holly arrow wyciągniesz ładny dps. No i oczywiście zdobądź 500hp xD

Opublikowano

Ankh Charm ciężko zdobyć ;o. Czyli muszę mocno dać w explore ale zanim znajdę potrzebne itemy to minę sporo czasu :/ a myślałem o Tsunami tylko do tego trzeba truffle worma , ale może da rade dropnąć

A co z potionami? jakie będą bardziej przydatne ?

Opublikowano

Na pewno najlepsze healing potions ( 150hp ) ironskin, regen, archery i oczywiście jedzonko. Jeśli chodzi o łuk, to polecam phantasm. Na tym etapie na prawdę bardzo łatwo go zdobyć, musisz tylko pokonać lunatic cultist, a to nie jest problemem.

Opublikowano

Na pewno najlepsze healing potions ( 150hp ) ironskin, regen, archery i oczywiście jedzonko. Jeśli chodzi o łuk, to polecam phantasm. Na tym etapie na prawdę bardzo łatwo go zdobyć, musisz tylko pokonać lunatic cultist, a to nie jest problemem.

Oki , zrobiłem sobie shroomite set ,  i pokonałem cultiste ale pojawiły się Pilary i ja nie mogę nawet przez nie przejść . Totalnie nie wiem co mam zrobić żeby iść dalej w grze.. Myślałem u Ufo Mouncie ale tez nie wiem jak to zrobić. Co by zrobić ?

Opublikowano

Pójdź tam, gdzie masz vortex pillar, stań na samej krawędzi tego biomu, tak żeby jednym krokiem wstecz móc łatwo uciec i bijesz mobki z jakiegoś automatu z chloropchyte bullets. Szybko ubijesz 100 mobów i lecisz rozwalać pillar.  Pierwszy celestia event zawsze jest trudny ( szczególnie solar pillar ), kilka razy na pewno padniesz, ale jak już będziesz miał vortex beater, czy phantasm, z resztą pójdzie łatwiej. Pamiętaj żeby nie stać w miejscu, cały czas latać dookoła, 1 hit nałoży na ciebie debufa i prawie jesteś martwy.

Opublikowano

Pójdź tam, gdzie masz vortex pillar, stań na samej krawędzi tego biomu, tak żeby jednym krokiem wstecz móc łatwo uciec i bijesz mobki z jakiegoś automatu z chloropchyte bullets. Szybko ubijesz 100 mobów i lecisz rozwalać pillar.  Pierwszy celestia event zawsze jest trudny ( szczególnie solar pillar ), kilka razy na pewno padniesz, ale jak już będziesz miał vortex beater, czy phantasm, z resztą pójdzie łatwiej. Pamiętaj żeby nie stać w miejscu, cały czas latać dookoła, 1 hit nałoży na ciebie debufa i prawie jesteś martwy.

Problem ze tez tak nie daje rady. Nie mam zadnej broni nia dystans oprocz megasharka. A myslalem nad Tsunami ale nie daje rady z bossem w oceanie 

Opublikowano

Dasz radę, to najlepsza broń na takie walki. Możesz walić na ślepo, a i tak robisz niezły dps. Wyobraź sobie że jest jeszcze expert mode, z dwa razy większym poziomem trudności, a ludzie i tak dają radę.

Opublikowano

Ok , mam Tsunami bo poprosiłem kolegę o pomoc z bossem , i tą książkę co tworzy te kręgi i atakują. Shroomite set i mam problem z pilarami, i  szczerze nie wiem czy to normalne :x czy serio tak jest , a co dopiero z Moon Lordem

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...