Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Prawa autorskie na twitch tv

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ma ktoś może sprawdzone informacje jak wygląda ochrona praw autorskich na twitch tv ? Chodzi mi w szczególności o muzykę oraz grafiki (takie jak off stream itp) czy można dostać bana jeśli ktoś wniesie roszczenia ? Nie jestem pewien czy mogę w legalny sposób puszczać muzykę na streamie oraz pokazywać grafiki które np nie są moje 

Opublikowano

Jezeli puszczasz muzyke z prawami autorskimi to ci wszystko wycisza jak juz skonczyles stream, co do grafik nie wydaje mi sie, zeby tak bylo

Opublikowano

Witam ma ktoś może sprawdzone informacje jak wygląda ochrona praw autorskich na twitch tv ? Chodzi mi w szczególności o muzykę oraz grafiki (takie jak off stream itp) czy można dostać bana jeśli ktoś wniesie roszczenia ? Nie jestem pewien czy mogę w legalny sposób puszczać muzykę na streamie oraz pokazywać grafiki które np nie są moje 

O ile na YT jest łatwiej, bo po prostu wybierasz muzykę na licencji CC i wyłączasz monetyzacje filmu i masz 100% pewności, że nic się nie stanie to o tyle z Twitch'em nie do końca wiem jak traktują dotacje. 

czyli kiedy stream jest live mogę puszczać dowolną muzykę bez żadnych ograniczeń ? 

Tak, bo nikt nie będzie na żywo kontrolował tego co puszczasz. Prześwietlą cię dopiero jak stream będzie cały.

106071453484304291456.jpeg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...