Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem ze sterowaniem (NFS 2016 PC)

BuIeet

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, jakiś czas temu kupiłem NFS 2016 na PC i od początku mam problem z rozwijaniem prędkości ponieważ po wbiciu 4 samochód zwalnia i wraca na 3. Nie można driftować ponieważ kiedy wcisnę ręczny samochód się zatrzymuje i robi odcięcie na liczniku. Gram na klawiaturze, na pada nie reaguje nic. Nie pomaga resetowanie ustawień sterowania, już kilkakrotnie zaczynałem karierę od nowa ale też nic nie daje. Bardzo proszę o pomoc, czy ktoś jeszcze miał taki problem?

Opublikowano

zobacz czy na manualu masz tak samo.

MAL

Uwielbiam "znawców" , którzy nakładają swój styl gry innym. Każdy ma własny styl i upodobania... Trzeba je tylko odkryć.

Opublikowano

dokładnie tak samo zapomniałem  jeszcze dodać że kiedy zatrzymam auto i puszczę hamulec ono samo rusza i przyśpiesza

Opublikowano

Dziwne, obstawiam ze juz probowales reinstallowac gre.

Cos czuje ze moze byc to problem klawiatury/usb lub sterownikow.

Sprobuj moze inne porty usb, lub inna klawiature. (Bardziej obstawiam usb, bo w sumie pad ci nie chce tez dzialac).

A w innych grach masz tak samo czy tylko w tej?

MAL

Uwielbiam "znawców" , którzy nakładają swój styl gry innym. Każdy ma własny styl i upodobania... Trzeba je tylko odkryć.

Opublikowano

Tak reinstalacje robiłem,
ale faktycznie z innymi portami czy też klawiaturą nie sprawdzałem,
w innych grach nie mam takiego problemu.

Zaraz sprawdzę i dam znać co wyszło

nic to nie dało mimo zmian portów, klawiatury, sprawdzenia na kierownicy nic to nie daje zainstalowałem na innym komputerze ale dzieje się tak samo

Opublikowano

Mysle ze znalazlem rozwiazanie.

Ustaw wszystko tak jak tutaj (Ustawienia > sterowanie > regulacja czulosci)

d4030d460d92408a99404956d286430f.png

Wszystko powinno byc na 0. 

MAL

Opublikowano

Sprawdziłem to też miałem wszystko na 0 ale z ciekawości wszystko dałem na maxa i działa.

Dzięki wielkie naprawdę nie wpadłbym na to żeby zmienić te reakcje i pewnie zostawiłbym grę.

Dzięki :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...