Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Windows 10 30 dni a zmaina wersji

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, niedawno kupiłem komputer z windows 10 który okazał się być wersją darmową 30 dniową. No i teraz mam kłopot bo na orginalnego windowsa nie mam pieniędzy, więc stwierdziłem że kupie klucz na allegro za około 30zł i teraz moje pytanie:

mój windows 10 jest w wersji education której na allegro w ogóle nie widziałem, więc jeśli bym kupił inną wersje powiedzmy w10 home to będę musiał ściągać całego windowsa czyli pewnie około 20gb, czy po prostu pościągają mi się jakieś aktualizacje ?

scr. windowsa:

http://www.fotosik.pl/zdjecie/dd63eebaf55ff14c

Pomocnik
Opublikowano

Witam, niedawno kupiłem komputer z windows 10 który okazał się być wersją darmową 30 dniową. No i teraz mam kłopot bo na orginalnego windowsa nie mam pieniędzy, więc stwierdziłem że kupie klucz na allegro za około 30zł i teraz moje pytanie:

mój windows 10 jest w wersji education której na allegro w ogóle nie widziałem, więc jeśli bym kupił inną wersje powiedzmy w10 home to będę musiał ściągać całego windowsa czyli pewnie około 20gb, czy po prostu pościągają mi się jakieś aktualizacje ?

scr. windowsa:

Jak można kupić komputer z windowsem 10 z 30 dniową darmową wersją? Nie rozumiem troche takich ludzi.wgraj windows 10 home i bez problemu ;) Lub idz z tym do sprzedawcy który ci ten komputer sprzedał i powiedz,że chciałbyś pełną wersje a nie w wałka kręca ludzi

Opublikowano

Upgrade w górę działa bez problemu:

Wybierz przycisk Start , wybierz pozycję Ustawienia  Aktualizacje i zabezpieczenia  > Aktywacja

W Windows w wersji do pobrania ze strony Microsoftu nie waży 20Gb tylko ok 4,7Gb.

Ale w Twoim przypadku nie będziesz musiał aż tyle pobierać.

aqcu39P.png
Opublikowano

scr. windowsa:

Jak można kupić komputer z windowsem 10 z 30 dniową darmową wersją? Nie rozumiem troche takich ludzi.wgraj windows 10 home i bez problemu ;) Lub idz z tym do sprzedawcy który ci ten komputer sprzedał i powiedz,że chciałbyś pełną wersje a nie w wałka kręca ludzi

Twoja odpowiedź dała mi tyle co nic, komputer był w okazjonalnej cenie i kupiłem go od osoby prywatnej więc po prostu nie chce mi się teraz z tą osobą kłócić i bawić w wysyłanie.

Upgrade w górę działa bez problemu:

Wybierz przycisk Start , wybierz pozycję Ustawienia  Aktualizacje i zabezpieczenia  > Aktywacja

W Windows w wersji do pobrania ze strony Microsoftu nie waży 20Gb tylko ok 4,7Gb.

Ale w Twoim przypadku nie będziesz musiał aż tyle pobierać.

Czyli nie ma znaczenia jaką wersje windowsa (home/pro) kupie ? wystarczy ze wpisze ten klucz w tej ''opcji'' aktywacją i pościąga mi tam jakieś aktualizacje ?

Pytam bo przy moim necie ściąganie czegokolwiek jest problematyczne.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...