Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z uruchomieniem gry.

Dziwiru

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, od pewnego czasu mam problem z uruchomieniem gry. Dzieje się to tak że czasem działa a czasem nie. Przykładem jest dzisiejsza sytuacja: rano po odpaleniu komputera odpaliłem H1Z1 i gra normalnie działa. Po kilku grach wyłączyłem całkowicie aplikacje i po kilku godzinach znów próbowałem odpalić lecz bez skutku. 

Próbowałem wszystkiego... Sprawdzanie spójności plików czasem pomaga czasem nie... Za każdym razem pokazuje mi ze brakuje dwóch plików i że zostaną one pobrane.

post-1537984-0-41444400-1486311162.jpg

Powinienem być zalogowany cały czas ale co jakiś czas także przy próbie odpalenia gry pojawia się problem z zalogowaniem.

post-1537984-0-90248500-1486311161_thumb.jpg

A czasem także przy próbie odpalenia gry po zalogowaniu pojawia się taki błąd:

post-1537984-0-06616200-1486311160_thumb.jpg

I coś czego bym się nie spodziewał po kilku próbach odpalenia/restartach gry/co chwile sprawdzania spójności plików/ odpalania steama jako administrator/wyłączeniu antywirusa/reinstalacji gry/i wiele innych sposobach gra nagle się odpala, działa jak powinna a potem znowu zaczyna się karuzela errorów i błędów przy próbie odpalenia.

Problem zaczął się w momencie kiedy wymieniłem podzespoły w komputerze(Płytę główną na MSI z97 GAMING 3 i procesor na Intel i5 4690K). Wcześniej gralem na słabszym sprzęcie który strasznie przycinał mi grę ale przynajmniej nie miałem problemów z odpaleniem gry.

KTOKOLWIEK ? COKOLWIEK ?

Opublikowano

Próbowaleś pisać do supportu? Oni zazwyczaj wiedzą co odpowiadać po wyskakiwaniu jakiegoś błędu.

Jesteś pewny że problem pojawił się od momentu gdy zmieniłeś jeden z podzespołów?

Dobrze by wiedzieć, jakie pliki są zawsze źle weryfikowane i pobierane od nowa, tak jak mówiłeś. Jeśli są to pliki .dll to warto poszukać ich w internecie, pobrać i zamienić. Tylko za nic nie wiem, jak to sprawdzić.

Najłatwiejszą opcją byłoby raczej od nowa zainstalować grę, ale nie wiem czy chce ci się od nowa pobierać te cenne gb gry.

Przeszukałem szanownego wujka google, i zaprowadził mnie do tego filmu

https://www.youtube.com/watch?v=yYrXJTDlcrM

Warto spróbować może pomóc, co doprawdy film nie anglojęzyczny, ale może dasz radę.

Na youtubie powinny być jeszcze jakiejś rozwiązania tego błędu, po angielsku oczywiście

#edit

Niektórzy gracze, mówią że to wina serwerów. No cóź, może to jednak wina tych serwerów?

#2 film 

https://www.youtube.com/watch?v=ts5inPqMfwI

117-AwardImgMaster-1475160600.png

Opublikowano

Nie grałem w H1Z1 od dwóch miesięcy bo czekałem na wymianę podzespołów więc nie wiem czy to przez to ale właśnie 2 miesiące temu jak grałem nie było takich problemów. A reinstalacja gry nic nie daje bo już to dwa razy zrobiłem.  Spróbuje ogarnąć to co wysłałeś. 

Ma ktoś może jakiś sposób żeby sprawdzić jakie to są pliki ? 

Opublikowano

Odnośnie ostatniego screena, problem leży po stronie daybreak i występuje on we wszystkich ich grach.

Radzę poczekać aż wszystko wróci do normy i nie kombinować żeby nic nie zepsuć.

Opublikowano

No ja właśnie ze 2 godziny temu normalnie odpaliłem i dzialało a teraz znowu błędy wyskakują :c

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...