Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z Vault lub ChestShop

thekacper 86

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak w temacie, nie mogę kupić przedmiotów w AdminShopie jako Gracz/Vip ale jako operator już mogę, zwykły gracz lub vip może tylko sprzedawać itemy. Próbowałem wszystkiego jeszcze raz zainstalować plugin, dodawać różne premisje itd. Dodam, że sklepik jest na spawnie, kiedy próbuje coś kupić nawet na chacie nic się nie pojawia, ale gdy sprzedaje to już się pojawia, że zostało dodane do twojego konta dana kwota. Proszę o szybką pomoc!

Opublikowano

Możliwe,  że źle robisz tabliczki, może też przeszkadzać ci plugin LWC, EssentialsProtect, lub sam Essentials, jeśli takowe pluginy masz, gdyż sam Essentials też ma funkcję kupna/sprzedaży, i jeśli masz włączoną, to może coś nie współpracować, tak samo jeśli chodzi o LWC, plugin LWC służy do zabezpieczania, skrzyń, tabliczek, hopperów itd. i też ten plugin może się gryźć z AdminShop'em. Sprawdź także czy nie ma błędów w konsoli, jeśli są daj je na pastebina i wyślij, daj także zrzuty tabliczek jak zrobiłeś, i daj najlepiej liste uprawnień w grupach, czy wszystko jest w porządku.

Wstawił bym sobie sygnaturkę, ale nie pozwala mi na to forum, ponieważ gdy próbuję to zrobić, dostaję słynny komunikat od cloudflare "Getway timed out". :/

Opublikowano

Nie mam na serwerze LWC a essentials protect nawet szczerze nie wiem, ale sklep jest bardzo ważny na moim serwerze ponieważ robię skyblock z przyjaciółmi i nie tylko, dodam że serwer to jest serwer dedykowany stworzony przez server.pro ale z zakupionym premium. Tylko problem że gracze nie mogą kupować ale za to mogą sprzedawać przedmioty jeśli mam wysłać jakieś screeny to wystarczy napisać mogę wgrać  zdjęcia konsoli, bądź samego serwera

Jesli jest jakiś inny plugin zamiast vault to proszę podesłać tylko że iconomy i nie działa na moim serwerze, nie mogę też wgrywać sobie jar tylko muszę szukać wśród pluginów jakie oni mają w bazie :|

Możliwe,  że źle robisz tabliczki, może też przeszkadzać ci plugin LWC, EssentialsProtect, lub sam Essentials, jeśli takowe pluginy masz, gdyż sam Essentials też ma funkcję kupna/sprzedaży, i jeśli masz włączoną, to może coś nie współpracować, tak samo jeśli chodzi o LWC, plugin LWC służy do zabezpieczania, skrzyń, tabliczek, hopperów itd. i też ten plugin może się gryźć z AdminShop'em. Sprawdź także czy nie ma błędów w konsoli, jeśli są daj je na pastebina i wyślij, daj także zrzuty tabliczek jak zrobiłeś, i daj najlepiej liste uprawnień w grupach, czy wszystko jest w porządku.

Tabliczki próbowałem z różnymi kombinacjami :( bo czasem ludzie inaczej robią...tylko że i tak zawsze można było tylko sprzedać a każdemu przecież nie będę dawał opa :(

Opublikowano

Nie mam na serwerze LWC a essentials protect nawet szczerze nie wiem, ale sklep jest bardzo ważny na moim serwerze ponieważ robię skyblock z przyjaciółmi i nie tylko, dodam że serwer to jest serwer dedykowany stworzony przez server.pro ale z zakupionym premium. Tylko problem że gracze nie mogą kupować ale za to mogą sprzedawać przedmioty jeśli mam wysłać jakieś screeny to wystarczy napisać mogę wgrać  zdjęcia konsoli, bądź samego serwera

Jesli jest jakiś inny plugin zamiast vault to proszę podesłać tylko że iconomy i nie działa na moim serwerze, nie mogę też wgrywać sobie jar tylko muszę szukać wśród pluginów jakie oni mają w bazie :|

Tabliczki próbowałem z różnymi kombinacjami :( bo czasem ludzie inaczej robią...tylko że i tak zawsze można było tylko sprzedać a każdemu przecież nie będę dawał opa :(

daj listę pluginów na początek, bo może coś się gryźć tak jak napisał TheEndi.

Opublikowano

Proszę Bardzo lista pluginów

daj listę pluginów na początek, bo może coś się gryźć tak jak napisał TheEndi.

U góry proszę ;) Jeśli coś się gryzie to proszę powiedzieć :|

post-1548159-0-34242600-1486309395.png

Opublikowano

Jeśli masz możliwość to wyłącz essentials i sprawdź czy wtedy działa normalnie

Wyłączyć? ale wtedy permission ex nie będzie działaś poprawnie co za tym idzie cały serwer pójdzie się ...no

Opublikowano

po prostu przejdź na gamemode 0. Na gm1/3 nie da się korzystać z chestshop.

server-icon.png  EndiMC.pl - serwer minecraft 1.21.5 |Survival| |Gildie| |Slimefun| |Terralith|

Serwer aktywny od ponad 8 lat

Dołącz już dzisiaj do naszej społeczności!

Opublikowano

Dziękuję za wszystko ale zupełnie przypadkiem odkryłem przyczynę zrobiliśmy nowy spawn...a sklep był na spawnie i przez to że był właśnie na cuboidzie spawna nie można było nic kupić już wszystko działa i zapraszam na serwer skyblock  xyz  ;) jest mega drop ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...