Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z ładowaniem się do meczu

Corragi0

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Opis problemu: Wszystko do momentu ładowania działa, mogę wybrać postać i wszystko co potrzebne, natomiast gdy przechodzę do ładowania postaci ekran owego ładowania pojawia się dość długo po pojawieniu się napisu "league of legends". Po parunastu sekundach pojawia się czarny ekran, czego wcześniej nie było, po czym obramówki postaci bez postaci, które widnieją z 1-2 minuty, potem pojawiają się postacie. Następuje ładowanie, które do 48% idzie normalnym tempem, po czym mocno zwalnia, tak mocno, że 1% to kwestia 20 sekund czekania. Gdy już po paru minutach ładowania przejdę do gry, moje fpsy szaleją. Mianowicie jeszcze 2 dni temu stabilne 200-250 fps bez spadków, teraz przy pojawieniu się postaci mam 3 fpsy przez około 20 sekund. Podczas stania w 1 miejscu przez paredziesiąt sekund fpsy wracają do normy, jednak gdy przejeżdżam myszką po mapie i ''odkrywam tereny'' one znów spadają do 20, czasem niżej. Fpsy również kolosalnie spadają podczas castowania skilli, teamfightów itp. Szukam pomocy!

Specyfikacja: plyta główna asus p7p55m, grafika radeon hd6870, procek i5-750, 4gb ram, system win 7 64 bit świeżo po formacie.

Opublikowano

Opis problemu: Wszystko do momentu ładowania działa, mogę wybrać postać i wszystko co potrzebne, natomiast gdy przechodzę do ładowania postaci ekran owego ładowania pojawia się dość długo po pojawieniu się napisu "league of legends". Po parunastu sekundach pojawia się czarny ekran, czego wcześniej nie było, po czym obramówki postaci bez postaci, które widnieją z 1-2 minuty, potem pojawiają się postacie. Następuje ładowanie, które do 48% idzie normalnym tempem, po czym mocno zwalnia, tak mocno, że 1% to kwestia 20 sekund czekania. Gdy już po paru minutach ładowania przejdę do gry, moje fpsy szaleją. Mianowicie jeszcze 2 dni temu stabilne 200-250 fps bez spadków, teraz przy pojawieniu się postaci mam 3 fpsy przez około 20 sekund. Podczas stania w 1 miejscu przez paredziesiąt sekund fpsy wracają do normy, jednak gdy przejeżdżam myszką po mapie i ''odkrywam tereny'' one znów spadają do 20, czasem niżej. Fpsy również kolosalnie spadają podczas castowania skilli, teamfightów itp. Szukam pomocy!

Specyfikacja: plyta główna asus p7p55m, grafika radeon hd6870, procek i5-750, 4gb ram, system win 7 64 bit świeżo po formacie.

Zaktualizuj sterowniki do karty, sprawdź czy masz takie same ustawienia graficzne jak wcześniej, ewentualnie trochę z nich zjedź ;)

Opublikowano

@Wielki posejdon Sterowniki do wszystkiego zaktualizowane, grafiki nie ma co zmieniać, bo na takich ustawieniach jeszcze 2 - 3 dni temu działało. Poza tym wątpię, że ją zmienię, bo nie chce mi się czekać przez 30 minut aż się załaduje. Grafika raczej nie ma na to wpływu.

Opublikowano

@Wielki posejdon Sterowniki do wszystkiego zaktualizowane, grafiki nie ma co zmieniać, bo na takich ustawieniach jeszcze 2 - 3 dni temu działało. Poza tym wątpię, że ją zmienię, bo nie chce mi się czekać przez 30 minut aż się załaduje. Grafika raczej nie ma na to wpływu.

Może mieć, jeżeli jest coś nie tak z najnowszymi sterownikami, to niektóre gry mogą się w ogóle nie uruchamiać, a inne działać w 5 fps, więc jeżeli masz najnowsze spróbuj pobrać starszą wersję ;)

Opublikowano

@Wielki Posejdon również cofałem sterowniki, na nic się to zdało.

Spróbuj zjechać z ustawieniami graficznymi, może to cokolwiek da, przynajmniej dopóki nikt inny nie znajdzie lepszego rozwiązania.

Poza tym spróbuj napisać do supportu (polecam jednak anglojęzyczny) może chociaż spróbują pomóc :v

Opublikowano

@Wielki Posejdon wolę poczekać już do następnego patcha niż pisać coś do riotu xD next patch w ciągu 2 dni, więc nie tak źle. Ale jak mówiłem, co mi dadzą te ustawienia graficzne w ekranie ładowania?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...