Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ile slotów uciągnie taka maszynka?

Rekomendowane odpowiedzi

Pomocnik
Opublikowano

Cześć, chcę postawić obok serwera FTP prosty serwer minecrafta - typowa vanilla na bukkicie, parę pluginów, dobrze zoptymalizowany silnik i proste autorskie zabezpieczenie przed czitami, jedyna różnica to 4x więcej potworów niż na poziomie Hard, serwer ma następujące parametry

Wirtualizacja KVM

SSD write 400 mb/s i read podobnie

3GB ram

2 rdzenie xeon 3.4GHz ( nie wiem które generacja, ale coś w miarę świeżego )

Debian 8.4

przepustowość download 50mb/s upload 40mb/s ( w południe, w nocy jest grubo powyżej 300mb/s no ale wiadomo... ) :D

Pomocnik
Opublikowano

Według mnie utrzyma ci 20 osób BEZ LAGÓW, przy większej ilości graczy mogą pojawić się problemy :)

też mi się tak wydaję, sam debian potrafi zjeść 600-700mb.

Opublikowano

Wirtualizacja KVM - nie strasz mnie!!

SSD write 400 mb/s i read podobnie - to i tak nic nie zmieni (testowałem, HDD 105mbps vs SSD 450mbps)

3GB ram - przy paperspigot powinno styknąć

2 rdzenie xeon 3.4GHz ( nie wiem które generacja, ale coś w miarę świeżego ) - w zupełności wystarczy nawet 1 rdzeń, bo java wymaga jednego mocnego rdzenia.

Debian 8.4 - nieważne

przepustowość download 50mb/s upload 40mb/s ( w południe, w nocy jest grubo powyżej 300mb/s no ale wiadomo... )  :D - dobrze..

Z 50 slotów powinno uciągnąć. Ogranicza cię pamięć ram. jakbyś mu dał z 5gb to byłoby nawet 150.

Oczywiście przy paperspigot.

Prowadzę serwer na bardzo podobnej maszynie (słabsze CPU) i wytrzymuje 40 graczy na luzie, powyżej 50 zaczynają się dziać dziwne rzeczy

Oczywiście wszystko zależy od ilość zainstalowanych pluginów.

server-icon.png  EndiMC.pl - serwer minecraft 1.21.5 |Survival| |Gildie| |Slimefun| |Terralith|

Serwer aktywny od ponad 8 lat

Dołącz już dzisiaj do naszej społeczności!

Opublikowano

Wirtualizacja KVM - nie strasz mnie!!

SSD write 400 mb/s i read podobnie - to i tak nic nie zmieni (testowałem, HDD 105mbps vs SSD 450mbps)

3GB ram - przy paperspigot powinno styknąć

2 rdzenie xeon 3.4GHz ( nie wiem które generacja, ale coś w miarę świeżego ) - w zupełności wystarczy nawet 1 rdzeń, bo java wymaga jednego mocnego rdzenia.

Debian 8.4 - nieważne

przepustowość download 50mb/s upload 40mb/s ( w południe, w nocy jest grubo powyżej 300mb/s no ale wiadomo... )  :D - dobrze..

Z 50 slotów powinno uciągnąć. Ogranicza cię pamięć ram. jakbyś mu dał z 5gb to byłoby nawet 150.

Oczywiście przy paperspigot.

Prowadzę serwer na bardzo podobnej maszynie (słabsze CPU) i wytrzymuje 40 graczy na luzie, powyżej 50 zaczynają się dziać dziwne rzeczy

Oczywiście wszystko zależy od ilość zainstalowanych pluginów.

Wszystko spoko ale kiedy na twoim serwerze było 40 osób? :D

Zdołało by pomieścić tyle osób ale serwer by się restartował ponieważ byłoby przeciążenie.

Sprzedam pliki z własnego serwera Minecraft! 

Na serwerze gra sporo osób (+200 graczy!)

Więcej informacji: 

https://www.mpcforum.pl/topic/1679824-sprzedam-pliki-z-wlasnego-serwera-minecraft-200-graczy-godziny-szczytu

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...