Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Inne] Crackowanie kont

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Gdy przeglądałem dłuższy czas temu zastanawiałem się w jaki sposób ludzie mają tyle kont, dowiedziałem się przez crackowanie. Chciałem mieć kilka swoich kont na które nie wchodziłoby tyle osób ale uważałem, że wszystko zostało już scrackowane, moje pytanie brzmi, na jakich zasadach to działa oraz czy jest sens zacząć robić to teraz?

giphy.gif

Opublikowano

włam do bazy danych - sql injection - czy metoda słownikowa kara do 2 lat. I w zależności w jakim celu zostało to zrobione - jeśli ktoś na tym zarobił albo były większe straty to do 5 lat w pierdlu.

A tak poza tym to dobre konta łowią na sqli a w metodzie słownikowej najlepiej używać login:login. Przy milionowym słowniku dla 1000 loginów zrobi się miliardowa combolista - masz komputer kwantowy czy na światło albo superkomputer to ok.

Przewiduje że w przyszłości każdy będzie anonimowy, nie będzie osobistych kont bo każdy komputer złamie każde hasło w sekunde.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...