Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Błąd "em0 watchdog timeout" przy startowaniu serwera

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Już zaczyna mnie to wpieniać, jak nie jakiś błąd podczas uruchamiania, to ten błąd "em0 watchdog(...)".

Co robie źle ? Dodam poniżej screeny z konfiguracji:

rbi2bd.jpg

PYTANIE 1.

Po zaakceptowaniu tejże konfiguracji system pyta mnie o coś związanego wlasnie z em0 (chyba, czy konfigurować teraz czy później). Akceptować, czy nie ? (nie akceptuje)

Błąd jaki widuje:

160262x.jpg

PYTANIE 2.

Instalowałem wersje x86, a pc mam na x64. Ma to znaczenie ?

PYTANIE 3, NAJWAŻNIEJSZE (IMPORTANT!!!)

JAK TO NAPRAWIĆ ?

PLIKI SERWEROWE TAKINIESMIALY, NAJNOWSZA WERSJA VB, Z EXTENSION PATCHEM.

Opublikowano

A więc tak to banalny problem :P 
mam do Ciebie pytanie:
-> dlaczego akurat hamachi? czy ktoś wchodzi na Twój serwer, bądź masz taki zamiar by ktoś grał u Cb?

A teraz tak, weź proszę zainstaluj starszą wersję VirtualBoxa, np.:
http://download.virtualbox.org/virtualbox/5.1.6/VirtualBox-5.1.6-110634-Win.exe

Skanu nie daję, bo to oficjalna strona virtualboxa.

Potem sprawdź w kartach sieciowych czy widnieje ogólnie karta sieciowa hamachi, ścieżka:

Panel sterowania\Sieć i Internet\Połączenia sieciowe

A jeśli nie masz tam karty sieciowej co przypuszczam właśnie że jej tam nie ma, to polecam nie odinstalowywać aktualnego hamachi, tylko pobrać starszą wersję hamachi np. z strony:
http://www.oldversion.com/windows/hamachi/

Bądź z jakiejś innej i instaluj aż do momentu, kiedy pojawi się tam karta sieciowa.

Inny kolega zrobił tak że zabrał sterownik karty sieciowej hamachi z wersji 1.0 i wtedy śmigało, więc możesz również spróbować tego sposobu.

Jak już się pojawi karta sieciowa albo już tam ogólnie była wcześniej, zrób dokładnie jak na dole opisałem:

Wyczyść konfigurację wszystkich kart sieciowych w pliku rc.conf potem daj reboota a potem wejdź i skonfiguruj sobie lecz gdy zapyta coś o em0 to naciśnij enter, zapewne domyślnie ustawione jest na Yes albo Ok.

Potem daj reboot i nie wchodź do konfiguracji sieciowej w sysinstall tylko daj komendę:

/etc/rc.d/netif restart

Jeśli nie będziesz nikomu udostępniać serwera, to polecam stawiać na kartach sieciowych z virtalboxa.

Ponadto nie polecam stawiać serwera na plikach nie innych niż source, ponieważ szkoda czasu, ale to według Twojego uznania.

Tylko proszę, przeczytaj zrozumiale to co wyżej napisałem i postępuj zgodnie z tym, co napisałem po kolei, nie przeskakuj jak inni itd. i powinno pomóc.

Pomogłem ? klik up to Like ;D ( Lubię to ! ) xD

300 postów-> 10.10.2013 godz. 9:00
400 postów-> 19.10.2013 godz. 9:00

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...