Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Bukkit - wychodzenie z pętli FOR

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka, mam problem, chodzi o to, że mam kod:

if (wg.getRegionManager(p.getWorld()).getApplicableRegions(p.getLocation()).getRegions().isEmpty() == false){
    for(ProtectedRegion r : wg.getRegionManager(p.getWorld()).getApplicableRegions(p.getLocation())){
        if (r.getId().equalsIgnoreCase(this.getConfig().getString("nameOfPlotsRegion"))){
//code
//code
//code
        } else {p.sendMessage(ChatColor.GRAY + "[" + ChatColor.GREEN + "AutoPlot" + ChatColor.GRAY + "]" + ChatColor.RED + " There is no plot region");}
    }
} else {p.sendMessage(ChatColor.GRAY + "[" + ChatColor.GREEN + "AutoPlot" + ChatColor.GRAY + "]" + ChatColor.RED + " There is no plot region");}

no i jak wchodzę w 1 region, wpisuje komendę zwraca mi 1x "There is no plot region"

wejdę w miejsce z 2 regionami 2x "There is no plot region" itd.

jeśli wejdę w kilka regionów, z czego jeden jest poprawny (drugi if) zwraca mi LiczbaRegionów x "There is no plot region" -1  1 x wykonuje kod

chciałbym, żeby bez względu na liczbę regionów zwracało mi tylko albo 1x "There is no plot region" lub wykonywało kod, dało by się tak zrobić i prosił bym o podanie co, gdzie i jak

Rozwiązane, użyłem:

if (wg.getRegionManager(p.getWorld()).getApplicableRegions(p.getLocation()).getRegions().isEmpty() == false){
int isplotrg = 0;
isplotrg = 0;
    for(ProtectedRegion r : wg.getRegionManager(p.getWorld()).getApplicableRegions(p.getLocation())){
        if (r.getId().equalsIgnoreCase(this.getConfig().getString("nameOfPlotsRegion"))){isplotrg = 1;}}
    if (isplotrg == 1){
    isplotrg = 0;
//code
//code
//code
    } else {p.sendMessage(ChatColor.GRAY + "[" + ChatColor.GREEN + "AutoPlot" + ChatColor.GRAY + "]" + ChatColor.RED + " There is no plot region ");}   

sygna.png

Opublikowano

Nie prościej pobrać region po nazwie i sprawdzić czy gracz się w nim znajduje? wtedy nie masz żadnych pętli w kodzie itd, a sam kod 10x prostszy,

1438614356923701010629.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...