Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Diablo 3 - Jest sens?

Kapilek122

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.. :)

Od paru dni nie mam w co grać..Zastanawiałem się nad PoE, ale jednak odpada (za dużo rzeczy do ogarnięcia... :D)więc jednak wybrałem d3  ;)  I tutaj moje pytanka:

1.Czy jeśli nigdy nie grałem  w Diablo to ogarnę w miarę szybko, czy to jest coś takiego jak w PoE, że trzeba siedzieć 90% czasu na forum, a 10% do czysta gra xD .\\

2.Jakieś rady na początek ?

3.Jak wygląda handel w grze pomiędzy graczami?

4.Wiem, że wbija się  tam ''paragony'' o co z tym chodzi? Jest np. jakieś eq od jakiegoś tam lv paragonu? :)

5.Jaka jest wasza ogólna i subiektywna ocena tej gry- Czy warto?

6.Są jakieś buildy, albo drzewko umiejętności tak ja w PoE? - Jak tak poproszę o jakąś ogarnięta stronkę :)

7.Są jakieś statystyki ludzi online (tak z ciekawości).

8.Misję normalnie wszystkie  wykonywać jak lecą? Są za nie jakieś nagrody np.itemki?

9.Polska społeczność jest, czy wymarła?

Myślę, że to wszystko jak coś mi przyjdzie jeszcze do głowy to dopiszę :).

Opublikowano

@Kapilek122

1. Ogarniesz Diablo w miarę szybko, nie ma większych problemów z wejściem w świat gry.

2. Przejdź sobie kampanię, poznaj postać. Diablo to oczywiście nie kampania, a farma itemków i boostowanie postaci. Obowiązkowo Reaper of Souls. Bez tego nie ma żadnej gry.

3. Nie istnieje. Przez 24h możesz wymienić się przedmiotem, który wydropiłeś. Wymiana jest możliwa tylko z osobami, z którymi grałeś podczas dropienia danego przedmiotu.

4. Max poziom to 70, a paragony to po prostu większy boost postaci. Wpływają tylko na statystyki.

5. Jeśli lubisz czysty greed i pve to tak.

6. Ogólnie rzecz biorąc wzorujesz się na tabeli wyników i sugerujesz jakimś tam graczem (jego buildem), a postać rozwijasz według początkowo itemów/upodobań, a potem idziesz w konrketny build. Buildy są albo na yt (multiplayergamingpl)

7. Nie ma.

8. Misje to tylko kampania. I tyle. Wykonuj jak leci.

9. Polska społeczność i jest i nie. Różnie to bywa, ale raczej tak. Nie jestem do końca pewien.

Opublikowano

@Kapilek122

1. Ogarniesz Diablo w miarę szybko, nie ma większych problemów z wejściem w świat gry.

2. Przejdź sobie kampanię, poznaj postać. Diablo to oczywiście nie kampania, a farma itemków i boostowanie postaci. Obowiązkowo Reaper of Souls. Bez tego nie ma żadnej gry.

3. Nie istnieje. Przez 24h możesz wymienić się przedmiotem, który wydropiłeś. Wymiana jest możliwa tylko z osobami, z którymi grałeś podczas dropienia danego przedmiotu.

4. Max poziom to 70, a paragony to po prostu większy boost postaci. Wpływają tylko na statystyki.

6. Ogólnie rzecz biorąc wzorujesz się na tabeli wyników i sugerujesz jakimś tam graczem (jego buildem), a postać rozwijasz według początkowo itemów/upodobań, a potem idziesz w konrketny build. Buildy są albo na yt (multiplayergamingpl)

7. Nie ma.

9. Polska społeczność i jest i nie. Różnie to bywa, ale raczej tak. Nie jestem do końca pewien.

A jak wejść na te mapki powyżej 70?

Opublikowano

@Kapilek122

7. Nie ma.

A jak wejść na te mapki powyżej 70?

Nie ma żadnych mapek powyżej 70. Niektóre mapy są dostępne tylko w trybie przygodowym, dostępnym po wbiciu 70lvla przez jedną z postaci (czyli jak wbiłeś 70 na jednej postaci to na drugiej możesz włączyć ten tryb od 1lvla i wejść na te mapy).