Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z internetem - lag w grach

Exwin22

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie,

Od jakiegoś czasu mam utratę jakby transferu, nie ma internetu, łapie tzw. "laga" w grach- nie wiem jak opisać ten problem. Gadałem z technikiem mojego internetu i powiedział mi tak:

U nas jest wszystko okej, być może grasz na jakimś serwerze, bądź w jakąś grę co pobiera jakieś aktualizacje itp. przez co nie ma internetu, albo na kompie coś masz co także ma jakieś aktualizacje i je pobiera- więc ok. Dzisiaj sobie gram neta zaczęło ponownie wywalać i zrobiłem myk, że podłączyłem prosto do kompa bez routera i net jak i reszta śmigała okej, mam pytanie czy to jest wina routera? jak tak to czy zmieszczę się w 100-150 zł w kupnie nowego?

Opublikowano

Pojęcia nie mamy jaki masz router i jaka jest karta, na dodatek jaki  jest internet.

Może zaproponujemy taki sam szajs co posiadasz. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

@Ktosiu fajny masz charakter, szanuje. Niczym nazwiesz mnie bez mózgiem to opiszę jeszcze raz problem:

Mam komputer stacjonarny, mam router- TL-WR941ND, mam sieciową z płyty GIGABYTE B85M-D3V.

I mój problem polega na tym, że kiedy jest włączone WiFi to w********a mi neta w pc, a gdy odłącze WIFI to wszystko działa dobrze.

Jeżeli chodzi o mój internet:

Jest to internet o szybkości 15MB/s.

Wywalnie neta w sensie, że mam lagi, jakby traciło transfer niekiedy nie mam neta ;)

Opublikowano

Wygląda jak nie załączony NAT i jakiś problem z DHCP w routerze, wystarczy skonfigurować tylko router bo jak na tańsze rozwiązanie nie powinno być na nim problemów z łączem.

Możesz zaktualizować tez oprogramowanie jak jest nowsze. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Jakby ktoś mógł ukryć post wyżej, abym nie dostał warna.

Zrobiłem, skonfigurowalem lekko router i chyba jest okej, ale jak zrobić, aby komputer miał więcej wysyłania i pobierania niż reszta urządzeń?

Opublikowano

Jakby ktoś mógł ukryć post wyżej, abym nie dostał warna.

Zrobiłem, skonfigurowalem lekko router i chyba jest okej, ale jak zrobić, aby komputer miał więcej wysyłania i pobierania niż reszta urządzeń?

już ci napisałem, QoS skonfiguruj

436951440626370320491.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...