Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Gracze na moim serwerze mają lagi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, piszę z sprawą dot. Serwera w Minecraft. Od dwóch dni, męczę się, żeby postawić serwer tak, żeby nie było na nim lagów. 

Ja osobiście, jako host, nie mam. Gdy kumpel dołącza to mu strasznie muli, nic nie może zrobić. Nawet jak wejdę na serwer, to u niego dopiero po paru minutach to się pokazuje. 

Zaś drugi kolega, nie może w ogóle dołączyć. Zwiększałem RAM na serwer w run.bat - nie pomogło. I tak dobrze chociaż, że jeden z nich mógł w ogóle wejść. Swoją drogą, nie miałem takich problemów jakiś czas temu. To wina aktualizacji gry? Nowych plików? Upload internetu mam jakieś 9-10MB/s. Komputer mocny na i5'tce przy 8GB RAM. Łączymy się na hamachi - to samo. Czasem na własnej sieci 'hamachi' wyskakiwał mi taki trójkąt obok nazwy. Dajcie znać na dole. A i żeby nie było... Szukałem strasznie dużo poradników. Tworzyłem wiele serwerów. Jedynie nie bawiłem się w porty, w sensie otwieranie ich (nie wiem nawet czy są odblokowane, no ale kiedyś nie było problemu z serwerem, nagle jest?) W końcu zdecydowałem się napisać tutaj. Proszę o pomoc kogoś, kto się zna na rzeczy i nie pisze bzdur. Pozdrowionka.

Opublikowano

wgraj silnik paperspigot w możliwie najnowszej wersji

https://yivesmirror.com/downloads/paperspigot

w pliku server.properties opcje network-compression-threshold ustaw na 0

network-compression-threshold=0 

w pliku server.properties opcje view-distance ustaw na 3

view-distance=3 

w pliku spigot.yml ustaw

arrow-despawn-rate: 300
    view-distance: 3
    merge-radius:
      item: 4.6
      exp: 7.1
    item-despawn-rate: 1600
    hanging-tick-frequency: 100 

nie wgrywaj żadnych pluginów typu clearlagg bo one są już w spigocie

jakby nadal coś było nie tak to podaj więcej danych.. np. timingi

aby wygenerować timingi wpisz

/timings on 

oraz

/timings paste

zrezygnuj z hamachi. skorzystaj z innego programu lub odblokuj swoje porty

aby to zrobić skontaktuj się ze swoim operatorem internetowym i zapytaj o taką możliwość

później tylko w ustawieniach routera opcje upnp ustaw na enable, opcje dmz ustaw pod ip swojego komputera w sieci lokalnej i skonfiguruj odpowiednio swój firewall

opencraft.pl << { na takim jeszcze nie grałeś }

TDepLbR.gif

Opublikowano

Pobrałem, uzupełniłem. Żeby uruchomić serwer, w sensie konsole też, muszę stworzyć .bat?

ps. co z zaporą? wyłączyć? 

post-1543608-0-52816200-1485962531.png

Opublikowano

[ROZWIĄZANY] Przeniosłem się z hamachi na EVOLVE, skonfigurowałem i wszystko hula. Przyczyną był sterownik od hamachi, któy jest do bani. Polecam evolve, wszystko działa bez lagów. Pozdrawiam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...