Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Spalenie tkanki tłuszczowej a białko

Royal3

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie uwazam ze jestem gruby, waże powiedzmy 67-69kg, mam 175cm wzrostu. Chciałbym po prostu pozbyć się troche tkanki tłuszczowej, ale nie chce przy tym jednoczesnie stracić mięśni. Nie chce wyglądać jak patyk. Slyszalem, ze minimalizuje się utratę tkanki mięsniowej przy deficycie kalorycznym, gdy zwiększona jest podaż białka. No brzmi prosto, ale w diecie ne będę w stanie dostarczyć sobie takich ilości białka. Czy kupno białka takiego w proszku (czy w jakiejkolwiek to formie jest, nie wiem nie znam aż tak tematu) na np. allegro i przyjmowanie go rozwiąże mój problem? Nie chcę robić jakichś ćwiczeń, mam za słabą wolę, nie chce mi się,  no i przy redukcji ćwiczenia i tak mi nie wiele pomogą bo nie zwiększe sobie nimi mięśni, a nie chcę teraz iść na masę, tylko chce się pozbyć tłuszczu przy jak najmniejszej stracie mięśni. Doradzicie mi w tej kwestii?

Opublikowano

bialko w postaci suplementow to tylko dodatek pamietaj.

W takim razie jak wzbogacić swoja codzoenna dietę o białko? No mógłbym jesc np czesciej z serkiem wiejskim ale to w skali calego zapotrzebowania i tak jest malo, z tego co czytalem liczy sie to bodajze 1.5-2 x masa ciala, jesli chodzi o iloac bialka. No pewnie powiesz bym wpierdalal codziennie kurczaka ale 1. Nie chcialbym jesc ciągle to samo 2. Nie mam za bardzo wplywu na to co jem na obiad, mama mi robi obiady

Opublikowano

Naprawdę nie jest trudno, nie potrzebujesz 1.5-2g białka na kilogram masy ciała, wystarczy ci ten 1g lub nawet mniej. Dużo białka jest w jajkach, przy czym nie mają wielu kcal, mięsie, rybach, wszystkich produktach mlecznych. Zastąp swoją dietę takimi właśnie produktami i w zupełności ci to wystarczy. Jak chcesz schudnąć, trzeba podjąć jakieś działania, wyrzec się czegoś, wprowadzić jakieś zasady. Nie ma tutaj drogi na skróty.

Opublikowano

Witam

tak jak Pan wyżej dopiszę parę zdań mianowicie kwestia głupiego twarogu czy też jajek nie jest to rzecz Bóg wie jaka droga za jajko które kosztuję 20 groszy za sztukę więc rano byś mógł przyjąć jakiegoś omleta bogatego w białko i węgle do tego dla smaku dorzucić jakiś owoc by omlet nie był zbytnio mdły. A wieczorkiem mógłbyś owalić jakieś pół twaroga który kosztuję 2,50 i po sprawie cena dziennego spożywania białka wychodzi pół darmo w sumie bo jajka to chyba każdy ma w domu ;)

Jeżeli nie chcesz chodzić na siłownie można dorzucić do tego jakieś bieganie czy też choćby nawet domowy aeorbik ;)

Pozdrawiam i życzę powodzenia!

• 4 miesiące temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...