Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Hiromacro i RepetiTouch - jak zwiększyć skuteczność programów?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Próbowałem zastosować oba programy do gry Soccer Stars. Mianowicie, chciałem, aby strzelać zawsze tak samo przy użyciu któregoś z podanych programów. Problem polega na tym, że nie powtarzają moich ruchów z ultra precyzją i strzały nieco różnią się od tego, który nagrałem. Próbowałem nawet sam utworzyć idealną linię prostą (funkcja liniowa itd :D) i manualnie stworzyć skrypt. Wtedy strzały są bardzo zbliżone, lecz powtarzalność w dalszym ciągu nie jest zachowana. 

Jest jakiś sposób aby zwiększyć skuteczność do przynajmniej 80%, póki co wynosi około 40% :/

PS Gra polega na strzelaniu bramek krążkami i problem pojawia się przy naciągnieciu paska siły i mierzeniu nim tak, aby zawsze był tak samo ustawiony.

Opublikowano

To już twoja wina masz jedno ustawienie i chcesz by zawsze działało tak samo dla różnych odległości nie bierzesz pod uwagę fizyki gry . Im dalej znajduje sie piłka tym silnie trzeba uderzyć by strzał był identyczny jak względem piłki położonej bliżej.

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Racja,ale mi chodzi o rozpoczęcie, gdy ustawienie krążków jest zawsze takie samo a uderzenie piłki jest z maksymalną siła - również takiej samej. Pomimo takich samych parametrów i ustawienia strzały się delikatnie różnią, co stanowi jednak duża różnice.

Wydaje mi się, że dopiero idealnie prosta linia naciągnięcia krążka pozwoliłaby na powtarzalność, lecz nie wiem jak to zrobić.

Chyba, że inne czynniki wpływają na to

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...