Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Xiaomi Redmi 3S vs Galaxy J5 vs Lenovo Moto G4

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Są tutaj jacyś znawcy telefonów? :) Szukam czegoś w okolicach 800-900 zł. Nie śledzę za bardzo rynku mobilnego, wstępnie zainteresował mnie te 3 pozycje. Ktoś jest w stanie coś polecić? Może odradzić? Jakieś doświadczenia z tymi modelami?

Na wstępie mówię, że nie należę do grona ludzi, którzy wymieniają komórkę co pół roku. Obecną mam z 4 lata i gdyby nie to, że czas już ją ostro dojechał to pewnie bym nawet nie myślał o zmianie. Z tego też względu zależy mi na jakimś modelu, który posłuży mi trochę czasu (chociaż wiem, na jakiej zasadzie produkuje się dzisiaj sprzęt).

Pomocnik
Opublikowano

A do czego ma słuzyć telefon ? gier?przeglądania neta? Do czego głównie ?

Opublikowano

A telefony ściągane z Chin cię interesują? Bo w tym budżecie jest Redmi Note 3 Pro (znacznie lepszy od 3S), tylko własnie - jest on ściągany z Chin.

Moje Konsole:

PS3 FAT CECHL04 YLOD - CFW DARKNET 4.66 V1.02 CEX

PS3 SLIM CECH-2004A YLOD- CFW REBUG 4.76.1 + COBRA 7.2 + WebMAN MOD 1.43.21 REBUG EDTION DEX

PS3 SLIM CECH-2504B - CFW REBUG 4.81.2 + COBRA 7.5+ WebMAN MOD 1.45.09 CEX

XBOX ONE S

Mój komputer:

Procesor: Ryzen 5 2600, Płyta Główna: MSI X470 Gaming Pro Carbon, Karta Graficzna: Sapphire RX 5700 XT Nitro+Zasilacz: Seasonic Focus Plus Gold 650W, SSD: ADATA SX8200 Pro 256GB + Crucial MX500 250GB, HDD: HGST 500GB + HGST 500GB + TOSHIBA 1TB, Obudowa: BeQuiet Silent Base 601, Chłodzenie: NZXT Kraken X62,
RAM: 4x 4GB HyperX DDR4 2133MHz CL14 (OC 3000MHz CL16)

DAC: Audiotrak Prodigy Cube Black Edition, Słuchawki: ISK MDH8500, Głośniki: EDIFIER R1280DB, Mikrofon: Trust Starzz

Opublikowano

A telefony ściągane z Chin cię interesują? Bo w tym budżecie jest Redmi Note 3 Pro (znacznie lepszy od 3S), tylko własnie - jest on ściągany z Chin.

Z tym, że przy ściąganiu z Chin mogą być później problemy z gwarancją, a jednak jak kupie S3 na xkomie to chyba rok czy 2 lata gwarancji mam:P

Opublikowano

Z tym, że przy ściąganiu z Chin mogą być później problemy z gwarancją, a jednak jak kupie S3 na xkomie to chyba rok czy 2 lata gwarancji mam:P

Jak kupisz w iBuyGou to gwarancja jest realizowana w autoryzowanym serwisie Xiaomi w Polsce. W normalnej polskiej dystrybucji płacisz znacznie więcej za telefony Xiaomi.

Moje Konsole:

PS3 SLIM CECH-2004A YLOD- CFW REBUG 4.76.1 + COBRA 7.2 + WebMAN MOD 1.43.21 REBUG EDTION DEX

XBOX ONE S

Mój komputer:

Procesor: Ryzen 5 2600, Płyta Główna: MSI X470 Gaming Pro Carbon, Karta Graficzna: Sapphire RX 5700 XT Nitro+Zasilacz: Seasonic Focus Plus Gold 650W, SSD: ADATA SX8200 Pro 256GB + Crucial MX500 250GB, HDD: HGST 500GB + HGST 500GB + TOSHIBA 1TB, Obudowa: BeQuiet Silent Base 601, Chłodzenie: NZXT Kraken X62,

DAC: Audiotrak Prodigy Cube Black Edition, Słuchawki: ISK MDH8500, Głośniki: EDIFIER R1280DB, Mikrofon: Trust Starzz

Opublikowano

Kupowałeś tam może? Jak z szybkością realizacji zamówienia? Rozumiem, że kwestia wgrania polskiego softu leży wtedy po mojej stronie? Jak ma się wgranie softu wtedy do gwarancji? Jak od strony podetków, jakieś cło czy cuś osobno trzeba opłacić?

Opublikowano

Kupowałeś tam może? Jak z szybkością realizacji zamówienia? Rozumiem, że kwestia wgrania polskiego softu leży wtedy po mojej stronie? Jak ma się wgranie softu wtedy do gwarancji? Jak od strony podetków, jakieś cło czy cuś osobno trzeba opłacić?

Kupowałem u pośrednika. Znając życie to będzie szła z miesiąc.

Domyślnie powinien być MIUI Global. Jest on spolszczony w 90%. Alternatywą dla tego jest MIUI Polska/Xiaomi.eu . Ten już jest spolszczony w 99%. Nie jest trudne wgranie MIUI Polska. Jest sporo poradników na necie.

Gwarancja pozostaje. Trzeba tylko odblokować bootloader, bo MIUI Polska instaluje się przez TWRP. Ale można go łatwo zablokować, zresztą po wgraniu MIUI Polska sam się on blokuje.

Cła na telefony nie ma (to znaczy jest, ale wynosi 0%). Jest VAT (23%), ale jeśli sprzedawca opisze produkt jako Gift, to może go nie naliczą.

Moje Konsole:

XBOX ONE S

Mój komputer:

Opublikowano

Jak chcesz lepszy aparat Huawei P8 Lite ma tez jasny i czuły wyświetlacz, cena tez jest dobra

http://www.x-kom.pl/p/242464-smartfon-telefon-huawei-p8-lite-dual-sim-czarny.html

wyjdz z tym gownem, to na pulpicie nie chodzi dobrze, znaczy wszystko byloby spoko powiedzmy, gdyby nie ten procesor, appki nie sa pod niego zoptymalizowane, wiem bo mialem ten telefon i to byla udreka 

steam: /awesomeplayer1337

Opublikowano

Domyślnie powinien być MIUI Global. Jest on spolszczony w 90%. Alternatywą dla tego jest MIUI Polska/Xiaomi.eu . Ten już jest spolszczony w 99%. Nie jest trudne wgranie MIUI Polska. Jest sporo poradników na necie.

Gwarancja pozostaje. Trzeba tylko odblokować bootloader, bo MIUI Polska instaluje się przez TWRP. Ale można go łatwo zablokować, zresztą po wgraniu MIUI Polska sam się on blokuje.

Cła na telefony nie ma (to znaczy jest, ale wynosi 0%). Jest VAT (23%), ale jeśli sprzedawca opisze produkt jako Gift, to może go nie naliczą.

Orientujesz się może jak często uzupełniane są zapasy? Wspomniany przez Ciebie Redmi Note 3 pro jest out of stock :/

Opublikowano

Orientujesz się może jak często uzupełniane są zapasy? Wspomniany przez Ciebie Redmi Note 3 pro jest out of stock :/

Napisz do sklepu kiedy będzie znów dostępny. Ja takich informacji nie posiadam.

Moje Konsole:

XBOX ONE S

Mój komputer:

Opublikowano

Jak chcesz lepszy aparat Huawei P8 Lite ma tez jasny i czuły wyświetlacz, cena tez jest dobra

http://www.x-kom.pl/p/242464-smartfon-telefon-huawei-p8-lite-dual-sim-czarny.html

wyjdz z tym gownem, to na pulpicie nie chodzi dobrze, znaczy wszystko byloby spoko powiedzmy, gdyby nie ten procesor, appki nie sa pod niego zoptymalizowane, wiem bo mialem ten telefon i to byla udreka 

Kurcza myślałem o nim aby kupić. A co powiedz na nowego Xiaomi Redmi 4A - z chin nie będe zamawiał już raz się nabrałem starczy, a tym bardziej mam kod rabatowy na 20 zł

http://www.x-kom.pl/p/347540-smartfon-telefon-xiaomi-redmi-4a-16gb-dual-sim-lte-gold.html

Polecane słuchawki!
Superlux HD681
Superlux HD669 - Mam polecam!
HyperX Cloud I i Alpha i Stringer

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...