Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Poszukuje laptopa

denaralix3

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, planuje kupić laptopa do 2000zł no maksymalnie do 2500zł, ale najlepiej do 2k. Chciałbym, abym mógł oczywiście na nim pograć w gry, może być on bardziej pod gry. Z góry dziękuje. :)

Opublikowano

W tej cenie jakiś Lenovo ewentualnie Acer się znajdzie. W przypadku RAM'u często masz 2gie wolne miejsce na dodatkową kość pamięci, którą w przyszłości możesz dołożyć. Powiedz jeszcze czy chcesz kupić lapka z systemem czy bez - jest to jednak różnica w kwocie.

Opublikowano

Nie kupuj laptopa w sklepie gdzie są lodówki :P taka moja mała rada.

Polecam zobaczyć zestawienie

http://www.mpcforum.pl/topic/1520352-zestawienie-polecanych-laptop%C3%B3w-156173-cala-na-luty-2017-r/

Chcesz konkretne propozycje:

1) Kwota przeznaczona na zakup:

2) Rozmiar matrycy (+ewentualnie wymagana rozdzielczość):

3) Główne zastosowanie (np. gry, inne multimedia, praca biurowa, konkretny program itp.)

4) Wymagania specjalne (np. matowa matryca.):

5) Osobiste preferencje:

6) System operacyjny (laptop z systemem bądź bez niego)

Masz problem z wyborem laptopa czy komputera? >Napisz do mnie<

Opublikowano

1. 2000-2300zł

2. 15.6 cali

3. Będzie on używany do przeglądania internetu, oglądania filmów i dobrze by było, abym mógł pograć na nim w gry, może on być pod gry.

4. Matowa matryca

5. Dobrze trzymajaca bateria? No nie wiem co tutaj dodać.

6. Może być bez systemu.

Opublikowano

Znalazłem taki http://allegro.pl/lenovo-y510p-1000gb-12gb-ram-nvidia-gf755-i6695039153.html .Niestety jak pisze sprzedawca bateria do wymiany bo podtrzymuje tylko 20 min bez zasilania. Tutaj recenzja http://www.notebookcheck.pl/Recenzja-Lenovo-IdeaPad-Y510p.97468.0.html

GTX 1050 vs GTX 1050TI

- różnicy ceny - 21%

- różnicy wydajności - 12%

RX 460 2GB vs RX 460 4GB

- różnicy ceny - 17%

- różnicy wydajności - 1-2%

GTX 1050 vs RX 460 2GB

- różnicy ceny - 11%

- różnicy wydajności - 18%

GTX 1050TI vs RX 460 4 GB

- różnicy ceny - 15%

- różnicy wydajności - 20-40%

Opublikowano

No na przykład, żebym w takiego "The Evil Within" mógł bez problemu zagrać. :P Ogólnie to interesuje mnie laptop nowy, używki nie bardzo wchodzą w grę. :/

Jeszcze chciałbym podświetlaną klawiaturę najlepiej.

Opublikowano

@denaralix3

ASUS K555LB-XO718 i5-5200U/8GB/1TB/DVD GF940M

Matowa matryca, lekka praktyczna obudowa, wygodna klawiatura, świetne tempratury jak przystało na Asusa,  długie czasy pracy na akumulatorze do 5h na wifi. Dobra wydajnośc w niskiej cenie. 

Lenovo Ideapad 510-15 i3-7100U/8GB/1000/DVD-RW GF940MX

Matryca FULL HD IPS matowa - lepszej jakości od tradycyjnej TN, elegancka obudowa aluminiowe wnętrze laptopa, podświetlana klawiatura, głośniki Harmana, 2 pokrywy serwisowe, cichy i chłodny, procesor 7 generacji kaby lake. 

Acer E5-575G i3-6006U/8GB/500/Win10 GT940MX

Matowa matryca, niezłe wykonanie, aluminiowe wnętrze laptopa, wydajna grafika, miejsce na dysk SSD m.2, system w cenie.

Ewentualnie taniej z słabsza grafiką o jakieś 30-40 % Dell Inspiron 3558 i5-5200U/8GB/500 GF920M

Opublikowano

Trochę lepszy jest i5 lecz i3 ma nowsza generację wiec tak naprawdę wypadają bardzo podobnie.

Opublikowano

7 generacji (kaby lake najnowsza platforma) spokojnie wystarczy

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...