Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ninja, gra, expienie co potem?

sysu11

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Gram na serwerze interkontynentalnym(nie pamietam nazwy) od jakiegos tygodnia. Mam co prawda 45 level, dopiero poznaje tajniki gry, uczę się języka i mam jedno zasadnicze pytanie. Szybko ogarnąłem co w trawie piszczy, że maksymalnym levelem jest 65 i, że idzie go wbić dość szybko robiąć kumasy(dość komicznie to wygląda) . Czy nie uważacie, że ograniczanie się do takiego powiedzmy szczerze zabawnego aczkolwiek dennego wariantu nie jest monotonne i zbyt jednostajne? Jakieś rady co robić w międzyczasie aby nabrać rozmachu, urozmaiciić grę i co najważniejsze wciągnmąć się w nią? Przyznam, że gra sama w sobie jest fajna i robi wrażenie. Wbiwszy ten nieszczęsny 65 level co dalej? Na czym opiera się dalsza gra? Jaki ma sens? Jak już jestem w temacie to mogę zaprosić do wspólnego gry graczy z mniejszym/WIĘKSZYM doświadczeniem aby nadać rozrywsce trochję smaczku bo jak domniemam jest jeszcze wiele horyzontów których nie odkryłem - pozdrawiam,.

Opublikowano

Nie rób Kumasów, nie są opłacalne. Robisz je tylko jak masz Vanguard Questa na nie ( te questy pod H ). Aby szybko levelować to chodzi się na daną instancję, która akurat jest aktywna dla twojego lvla. A wtedy w międzyczasie robisz questy, ale tylko story, nie skupiaj się na pobocznych. Jak osiągniesz 65 lvl to na początek dostaniesz jakiś tam set złoty, ale bez możliwości upgrade'u. Potem robisz questy od Dougala na Feedstocki i części Slaughter seta i questy na Island of Dawn, dostaniesz stamtąd set Dreadnaught, który ulepszasz do +12 wszystkie części, ale nie z tych feedstocków co dostałeś od Dougala, nie opłaca się. Nimi będziesz ulepszać Slaughtera. Potem już będziesz wiedział co robić. Dodam tylko, że ciąg twoich setów na 65 lvl będzie wyglądał tak,

Ten początkowy -> Dreadnaught (+12) -> Slaughter (+12) ( choć możesz go pominąć jak znajdziesz gildię, która pomoże ci w zdobyciu Guile od razu, choć dla nowego gracza nie polecam omijania ) -> Guile (+12) -> Imperator (+15) -> Ambush (+15) -> I tu jeśli zdążysz to dążysz do Behemotha (+15), ale prawdopodobnie dodadzą nowy patch z eq VM9, Behemoth to na ten moment VM8.5 czyli można, ale nie trzeba. 

Te plusy w nawiasach to stage do którego masz ulepszać seta.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...