Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Brak płynności - jakie ustawienia gry? Pytanie dot. pada PS4

KRuLCriPerUuW

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć.

Dopiero zacząłem grać w The Crew i na samym początku pierwsze co zobaczyłem, to bardzo słaba płynność gry u mnie, mimo że parametry komputera są zdecydowanie lepsze od tych rekomendowanych, a mimo to mam od 40-54 fps mając ust. średnie i większość niskich, więc nie mam pojęcia w czym problem tkwi, tymbardziej porównując do GTA 5, gdzie mam ust. graficzne na b. wysokie (prócz cieni - średnie) i mam tam od 84-102 jeżdżąc autem, biegając 106-114, a w postoju do 124. Dlatego kieruję się do was z prośbą, abyście rozpisali mi ust. graficzne, ewentualnie co wyłączyć, zmienić. Chciałbym jeszcze wiedzieć na ile kresek najlepiej ustawić sobie poszczególne sterowanie na padzie od ps4 ( czułość itp., jakie zalecacie )

Opublikowano

Podaj specyfikacje komputera. Co do sterowania - musisz je sam sobie ustawić, każdy ma inny styl jazdy przez co nie można zrobić ustawienia pod każdego.

TESTERPL11.png

exLider MPC Racing Team | exWeteran MPC Racing Team | exRedaktor Gier Samochodowych

Opublikowano

Zaktualizuj mimo to. Co do ustawień graficznych w grze - masz włączony v-sync (synchronizacja pionowa) ?

TESTERPL11.png

exLider MPC Racing Team | exWeteran MPC Racing Team | exRedaktor Gier Samochodowych

Opublikowano

Zaaktualizowałem, tak mam wyłączony. Po aktualizacji nic się nie poprawiło. Zmniejszyłem nawet jeszcze ustawienia i praktycznie żadnej różnicy.. Nie wiem o co chodzi.. W mieście nawet mam 35-41 fps, a mam all niskie, a tekstury średnie.. Dramat jakiś, nie na takie coś liczyłem kupując grę, tymbardziej, że inne gry chodzą mi konkretnie typu bf3/4 i wyżej wspomniane GTA 5. 

Jak grałem nawet tryb turbo w kompie włączyłem i nawet to nie pomogło, jeśli chodzi o fps, komp mi chodził jak odkurzacz, kiedy normalnie jest cichy, nawet przy GTA. Aż się boję pomyśleć jak się nagrzewał.

Opublikowano

FXAA, kolega mi tak polecał. Mam jeszcze jedno pytanie odnośnie pada od ps4, mianowicie The Crew nie czyta mi go tak jakby? Tzn. normalnie moge nim grać itp. , ale w opcjach klawisze sam musiałem sobie ustawiać i nie widzę nawet co tam mam, gdzie koledzy mają pada od xboxa i normalnie wszystko mieli, mało tego R2/L2, które mam przypisane jako gaz/hamulec, to nie ważne jak je wcisne, lekko czy mocno, to i tak mam pełne obroty, a chciałbym żeby to było zależne od tego, jak mocno wciskam je. Da się to jakoś naprawić?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...