Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Jungle

Xeeideex

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema ostatnio zacząłem grać dużo na jungli ale nie mam za dużo championów. Mam 4800 ip i zastanawiałem się nad kupieniem kha/rengar/lee. Vi nie chce źle mi się nią gra.

Opublikowano

Z góry uprzedzam, że Kha jeszcze nie próbowałem grać, aczkolwiek Wypowiem się na temat Rengara i Lee Sina.

Jak gram w Jungli to tylko i wyłącznie tymi dwoma postaciami. Rengar jest dość słaby na początku, lecz po 6 lvl może robić świetne ganki, w late jest prawie nie do zabicia bo jest tankowaty i dmg też ma bardzo duże. Na jungli gram prawie tylko nim.

Lee Sin za to jest już w miarę mocny na początku gry, jest strasznie mobilny przez swoje q przez które może dogonić przeciwnika lub od niego uciec przez jego miniony, a zarazem w którymi może doskakiwać do swoich sojuszników, w mid game też jest dosyć silny aczkolwiek jeszcze nie jest tak strasznie tankowaty, w late game to już może się skupić mniej więcej tylko na pomaganiu drużynie ze swojego ulti którym może wykopać przeciwników w stronę sojuszników albo na odwrót, ale żeby sam się wbił np. w 3 to już będzie problem.

Osobiście do Jungli polecam bardziej Rengara, aczkolwiek kupując Lee Sina masz postać na 2 pozycje - Jungle i Topa gdzie według mojej opinii lepiej sprawdza się na topie.

Pozdrawiam.

OQZWz.png
Opublikowano

Dobra chyba wezme rengara bo na eune zagrałem pare gier lee sinem no i tak średnio bym powiedział. Powiedział byś jeszcze jak robić pierwszą jungle żeby sie nie wywalić tym rengarem? Bo strasznie mało hp mi zostaje i ciężko z 2 buffem

Opublikowano

Lee ma dobry start, a później jest coraz gorzej. Budowany pod AD jest z reguły useless, a tank też dupy nie urywa.

Rengar zrobiony delikatnie pod tanka i nafeedowany w early robi gry, nie oszukujmy się.

Kha podobnie jak rengar, troszeczkę inny gameplay i łatwiejsze ganki od kociaka.

A dodam od siebie, może Nocturne? Fajny clear, ganki też dość łatwe. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...