Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czyżby karta graficzna poszła się walić?

Adve

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

otóż posiadam drugiego peceta, postanowiłem go uruchomić. Było wszystko dobrze lecz brak sterowników do karty graficznej, więc je zainstalowałem, po restarcie komputera pojawiły mi się dziwne "krzaczki" na ekranie, czyżby karta jest uszkodzona?

Karta graficzna to : NVIDIA GeForce 6800LE (128MB)

URoEtSH.jpg

Opublikowano

Najwidoczniej tak, karta jest już bardzo stara.

Ajj :/ To jedynie mogę zmienić na GeForce 3 Ti 200 (64mb) którą odratowałem jakoś, ale o komfortowym graniu w GTA:SA mogę zapomnieć

Temat można zamknąć.

Opublikowano

Najwidoczniej tak, karta jest już bardzo stara.

Artefakty by wyszły na screenie? Czy gdyby to była grafika, to screen nie byłby normalny?
Monitor też sprawny bo sprawdzałem na innej karcie.. Sam nie wiem, dziwne te problemy są u mnie z tymi komputerami

EDIT : Spróbuje jeszcze później inne sterowniki z zainstalować (nowsze) i zobaczyć czy będzie to samo

Opublikowano

a w biosie też tak masz?

No właśnie w biosie nie, tylko na pulpicie, gier nie odpalałem wiec nwm jak to wygląda w grach

Opublikowano

odinstaluj całkowicie te sterowniki do grafiki i pobierz starszą wersję

Jutro odinstaluje stery nvidii 178.24 i zainstaluje starsze jakieś np. 93.71

Opublikowano

Grafika jest uszkodzona, będą błędy jak tylko włączy się cokolwiek używającego 3D , nawet gui systemu. 

Kup taki sam  używany badziew jak chcesz używać kompa a nie staraj sie naprawiać 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Grafika jest uszkodzona, będą błędy jak tylko włączy się cokolwiek używającego 3D , nawet gui systemu. 

Kup taki sam  używany badziew jak chcesz używać kompa a nie staraj sie naprawiać 

W sumie, tak jak podejrzewałem.

Dzisiaj włączam komputer, i zamiast napisów z biosu, pojawił się ekran cały w paskach (?)

cf5ot5I.jpg

Tego kompa chcę mieć na zapasie, gdyby mój drugi pc miał jakąś awarie także no.. Temat można chyba zamknąć

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...