Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nie mogę zrespić moba

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tzcz. Tak problem polega na tym że mam serwer na wersji od 1.8 do 1.10 i jak chcę użyć jakiegokolwiek jajka spawnującego (moby i zwierzęta) to to jajko zamienia się na takie białe które nie respi nic ... czym to może byś spowodowane?

TheMinecraft

#LetsPlayOnceAgain

#TheMinecraft

Śledź nas na FaceBook/TheMinecraftpl!

Opublikowano

No oki! Tyle że serwer stoi na kompie więc jak mam to zrobić? :( Nie mam serwera na VPS czy hostingu iż jest to bez sensu kiedy ja serwer tworzę i konfiguruję.... masz jakiś inny pomysł?

@macjoker007

TheMinecraft

#LetsPlayOnceAgain

#TheMinecraft

Opublikowano

Serwer ma bukkita/spiggota? Zamień ten silnik na paperspigot i wgraj plugin Viaversion do katalogu Plugins 

Jeżeli nie masz silników (wyżej wymienionych) to wrzuc paperspigot do głównego katalogu (tam gdzie masz konsole)

Jeśli ci pomogłem to daj lajka ❤️ 

Opublikowano

@GamePL7

This server is running CraftBukkit version git-Spigot-c3e4052-1953f52 (MC: 1.10) (Implementing API version 1.10-R0.1-SNAPSHOT)

wersja 1.10 jak widać... nie chce mieć ViaVersion na serwerze mam protocolsupport i chcę mieć serwer tylko do wersji 1.10 nie 1.11

TheMinecraft

#LetsPlayOnceAgain

#TheMinecraft

Gość dominik148
Opublikowano

Podaj listę pluginów.

Przy starcie serwera nie ma żadnych błędów w konsoli?

Opublikowano

@dominik148 żadnych błędów :/ :/ :/ - Lista Plug-inów 

- Cleanroongenerator

- LetterHeads

- SpawnerShop (to nie wpływa na nic iż problem już był przed wgraniem tego plug-inu)

- Addon Do skyblock nie ważne jaki ;p

- WildScript

- Iconomy

- TimeIsMoney

- SkriptInstaller

- Vault

- ProtocolSupport

- Protocolib

- Skyblock (plug-in wyspy itp ;p nie ważne jaki ;) )

- skript

- Umbaska } \

Te dwa plug-iny na właśnie te wersje serwera! Iż znalazłem odpowiednią stronę z przebudowanymi addonami pod skrypt

- SkQuery } /

- Multiverse-core

- holographicDisplays

- Kolejny addon pod skyblock ;p ;)

TheMinecraft

#LetsPlayOnceAgain

#TheMinecraft

Opublikowano

Najprostszy sposób. Usuń wszystkie pluginy - sprawdź czy działa, jeśli tak to dodawaj po jednym pluginie aż dowiesz się co jest problemem

Jeżeli nic nie pomoże to spróbuj jeszcze zrestartować config silnika ;-;

Opublikowano

@Nesz bez sensu odp.... Nie wysiliłeś się.... napisałem wszystkie plug-iny w next poscie ale ty nie doczytałeś ... moje plug-iny nie wpływają na to... a co do silnika to skoro jest na wersji 1.10 to chyba powinno chodzić a nie działa ... 

TheMinecraft

#LetsPlayOnceAgain

#TheMinecraft

Opublikowano

@Nesz bez sensu odp.... Nie wysiliłeś się.... napisałem wszystkie plug-iny w next poscie ale ty nie doczytałeś ... moje plug-iny nie wpływają na to... a co do silnika to skoro jest na wersji 1.10 to chyba powinno chodzić a nie działa ... 

To chyba Ty się nie wysiliłeś skoro masz problem ze zrobieniem tak prostej i szybkiej do wykonania rzeczy.

Opublikowano

To chyba Ty się nie wysiliłeś skoro masz problem ze zrobieniem tak prostej i szybkiej do wykonania rzeczy.

Nie będę zniżać się do twojego poziomu myślenia... A także nie będę wywoływał gówno-burzy ;p. Co do problemu to jak już pisałem nie pomoże to że wyrzucę plug-iny i wgram je od początku iż żaden nie zawadza... co do silnika to nie wiem... 

Polecacie jeszcze jakieś plug-iny na wbijanie od wersji 1.8 - 1.10? (nie ViaVersion) może właśnie przyczyna leży w silniku który posiadam :/ 

TheMinecraft

#LetsPlayOnceAgain

#TheMinecraft

Opublikowano

Nie wszystkie mobki zespawnujesz bo masz skilnik pod kilka wersji mc. Możesz zespawnować moby z najniższej wersji mc jaką obsługuje silnik

Opublikowano

Nie wszystkie mobki zespawnujesz bo masz skilnik pod kilka wersji mc. Możesz zespawnować moby z najniższej wersji mc jaką obsługuje silnik

tylko że ja nawet nie mogę zrespić zombie i krowy więc wina jest też czegoś innego :/

TheMinecraft

#LetsPlayOnceAgain

#TheMinecraft

Opublikowano

Sprobuj idz na te miejsce, na ktorym chcesz zrespawnic moba.

Wpisz /rg info

Jezeli widzisz nazwe regionu, wpisz /rg flag <nazwa regionu> mob-spawning allow

Jeżeli nie, to wpisz /rg flag __global__ mob-spawning allow

Jeżeli nie pomogło, wejdź na server properties czy jakoś tak i tam spawn mobów powinien być na true.

Opublikowano

Sprobuj idz na te miejsce, na ktorym chcesz zrespawnic moba.

Wpisz /rg info

Jezeli widzisz nazwe regionu, wpisz /rg flag <nazwa regionu> mob-spawning allow

Jeżeli nie, to wpisz /rg flag __global__ mob-spawning allow

Jeżeli nie pomogło, wejdź na server properties czy jakoś tak i tam spawn mobów powinien być na true.

Na serwerze nie jest wgrany WE i WG więc nie ma opcji ;)

co do Server Prop. to też nie iż tam jest na true!!! 

TZCZ. tak! chodzi o to że jesli próbuję zrespić moba to jajkiem (np. zombie) to to jajko jest na początku koloru takiego turkusu (jak zwykłe jajko zombie na creative) lecz jak przenoszę je do slotu gdzie chcę użyć to zamienia się na takie białe podobne do jajka spawnującego ghasta lecz nic ono nie robi :(!!!

TheMinecraft

#LetsPlayOnceAgain

#TheMinecraft

Opublikowano

@ref!

DALEJ OCZEKUJĘ POMOCY!!!!

TheMinecraft

#LetsPlayOnceAgain

#TheMinecraft

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...