Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Chcę otworzyć serwerownie POMOCY

MonolPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka, chcialem otworzyć swój serwer DM i mam pytanie jak to zrobić. Ile potrzeba pieniędzy . Dodam w prost ,ze chce na tym zarabiać

Opublikowano

Pierwsza zasadnicza sprawa, to wykupienie serwera w jakiejś firmie. Polecałbym 1s1k.pl bądź pukawka.pl

Jeżeli chodzi o serwer DM najlepiej kupić serwer z Tickrate 128 gdzie 1 slot kosztuje 3zł. 

Co do konfiguracji musisz wgrać sourcemoda, jak i pluginy dzięki którym na serwerze będzie rozgrywka deatmatch.

Ostatnia rzecz, jeżeli chodzi o zarabianie na serwerze nie licz na to, a tym bardziej na DM.

Faktycznie są sieci serwerów które zarabiają na slotach, vipach czy adminach, aczkolwiek pamiętajmy że te sieci są już kilka lat, mają stałych graczy na serwerach a ty nie masz nic ;)

Opublikowano

Nie zarobisz na żadnym serwerze jeżeli nie masz pojęcia o konfiguracji serwera/sourcemodzie itd.

By "zarabiać" trzeba mieć wiele dodatków na serwerze dzięki którym ludzie będą kupowali twoje usługi. Jest to łatwe do zrobienia jeżeli ma się jakieś w tym doświadczenie.

Większość pluginów możesz pobrać z neta ale ja polecam napisać samemu.

Opublikowano

Ja jeszcze dodam, że w 99,99% nie da się zarabiać na DM, jeśli już to na rezerwacji slotów :)

Najlepsze serwery do trzepania hajsu to codmod i jailbreak (według mnie)

Pomogłem? Zostaw plusika (+)! Dzięki!

Opublikowano

Za czasów 1.6 najwięcej hajsu trzepało się na CODach/ZM/JB.
DMy stawiały siecie które miały kilka/kilkanaście serwerów i spokojnie sie z tego utrzymywali.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...