Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Błędy w kompilacji

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, mam problem z kompilacją binki, nie chce mi sie skompilować eterPythonLib.

Podczas kompilacji takie błędy:

1>------ Rebuild All started: Project: eterPythonLib, Configuration: Distribute Win32 ------
1> StdAfx.cpp
1> PythonGridSlotWindow.cpp
1> PythonSlotWindow.cpp
1>PythonSlotWindow.cpp(1172): error C2065: 'rSlot' : undeclared identifier
1>PythonSlotWindow.cpp(1172): error C2228: left of '.bChangeLookActive' must have class/struct/union
1> type is 'unknown-type'
1>PythonSlotWindow.cpp(1174): error C2065: 'rSlot' : undeclared identifier
1>PythonSlotWindow.cpp(1174): error C2228: left of '.ixPosition' must have class/struct/union
1>PythonSlotWindow.cpp(1175): error C2065: 'rSlot' : undeclared identifier
1>PythonSlotWindow.cpp(1175): error C2228: left of '.iyPosition' must have class/struct/union
1>PythonSlotWindow.cpp(1176): error C2065: 'rSlot' : undeclared identifier
1>PythonSlotWindow.cpp(1176): error C2228: left of '.byyPlacedItemSize' must have class/struct/union
1>PythonSlotWindow.cpp(1200): error C2065: 'rSlot' : undeclared identifier
1>PythonSlotWindow.cpp(1200): error C2228: left of '.bSlotCoverImage' must have class/struct/union
1>PythonSlotWindow.cpp(1204): error C2065: 'rSlot' : undeclared identifier
1>PythonSlotWindow.cpp(1204): error C2228: left of '.ixPosition' must have class/struct/union
1>PythonSlotWindow.cpp(1205): error C2065: 'rSlot' : undeclared identifier
1>PythonSlotWindow.cpp(1205): error C2228: left of '.iyPosition' must have class/struct/union
1> PythonWindow.cpp
1> PythonWindowManager.cpp
1> PythonWindowManagerModule.cpp
1> PythonGraphic.cpp
1> PythonGraphicImageModule.cpp
1> PythonGraphicModule.cpp
1> PythonGraphicTextModule.cpp
1> PythonGraphicThingModule.cpp
1> Generating Code...
========== Rebuild All: 0 succeeded, 1 failed, 0 skipped ==========

Funkcja wygląda tak:

if (rSlot.bChangeLookActive)
        {
            int ix = m_rect.left + rSlot.ixPosition;
            int iy = m_rect.top + rSlot.iyPosition;
            int size = rSlot.byyPlacedItemSize;

if (size == 1)
            {
                m_pSlotChangeLookActiveEffect[0]->Show();
                m_pSlotChangeLookActiveEffect[0]->SetPosition(ix, iy);
                m_pSlotChangeLookActiveEffect[0]->Render();
            }

if (size == 2)
            {
                m_pSlotChangeLookActiveEffect[1]->Show();
                m_pSlotChangeLookActiveEffect[1]->SetPosition(ix, iy);
                m_pSlotChangeLookActiveEffect[1]->Render();
            }

if (size == 3)
            {
                m_pSlotChangeLookActiveEffect[2]->Show();
                m_pSlotChangeLookActiveEffect[2]->SetPosition(ix, iy);
                m_pSlotChangeLookActiveEffect[2]->Render();
            }
        }

if (rSlot.bSlotCoverImage)
        {
            if (m_pSlotCoverImage)
            {
                int ix = m_rect.left + rSlot.ixPosition;
                int iy = m_rect.top + rSlot.iyPosition;

m_pSlotCoverImage->SetPosition(ix, iy);
                m_pSlotCoverImage->Render();
            }
        }

Co jest źle?

Opublikowano

Daje EDIT:
Ech......................

@zakodemon zobacz czasami trzeba też poprawiać szukane frazy jak są inne od tych, co ten gość dał z rumuni a wiem że masz system od rumun :D

Pobierz proszę:
https://mega.nz/#!CAdXlBaA!zJSeGAwxZ8fHT8nF6dQMWEtj9ifzAUSZYty4SnVyVfo

Wirusy: https://virustotal.com/pl/file/da97ae97a6d96169cb7a1ecba7089070cadca62d578f06fb9c3a78d19cbe8f9d/analysis/1486238329/

Ostrożnie! Wpierw otwórz skan bo rąbnąłem tam Trojany <beka xD

I wpierw wgraj wersję 1 a jak zadziała i będzie śmigać to nie wgrywaj wersji 2. A jak nie zadziała wersja 1 to wgraj 2. Któraś zadziała :P 

A jak nie zadziała, to daj logi z wersji 1 i z wersji 2 w sensie błędy czy coś.

Polecam też użyć rebuild soulution czy jakoś tak :P

Pomogłem ? klik up to Like ;D ( Lubię to ! ) xD

300 postów-> 10.10.2013 godz. 9:00
400 postów-> 19.10.2013 godz. 9:00

Opublikowano

Daje EDIT:

Ech......................

@zakodemon zobacz czasami trzeba też poprawiać szukane frazy jak są inne od tych, co ten gość dał z rumuni a wiem że masz system od rumun :D

Pobierz proszę:

https://mega.nz/#!CAdXlBaA!zJSeGAwxZ8fHT8nF6dQMWEtj9ifzAUSZYty4SnVyVfo

Wirusy: https://virustotal.com/pl/file/da97ae97a6d96169cb7a1ecba7089070cadca62d578f06fb9c3a78d19cbe8f9d/analysis/1486238329/

Ostrożnie! Wpierw otwórz skan bo rąbnąłem tam Trojany <beka xD

I wpierw wgraj wersję 1 a jak zadziała i będzie śmigać to nie wgrywaj wersji 2. A jak nie zadziała wersja 1 to wgraj 2. Któraś zadziała :P 

A jak nie zadziała, to daj logi z wersji 1 i z wersji 2 w sensie błędy czy coś.

Polecam też użyć rebuild soulution czy jakoś tak :P

Nie działa żadna wersja.

Log:

1>------ Rebuild All started: Project: eterPythonLib, Configuration: Distribute Win32 ------
1>  StdAfx.cpp
1>  PythonGridSlotWindow.cpp
1>  PythonSlotWindow.cpp
1>PythonSlotWindow.cpp(1163): error C2065: 'ix' : undeclared identifier
1>PythonSlotWindow.cpp(1163): error C2065: 'iy' : undeclared identifier
1>PythonSlotWindow.cpp(1171): error C2065: 'rSlot' : undeclared identifier
1>PythonSlotWindow.cpp(1171): error C2228: left of '.bChangeLookActive' must have class/struct/union
1>          type is 'unknown-type'
1>PythonSlotWindow.cpp(1173): error C2065: 'rSlot' : undeclared identifier
1>PythonSlotWindow.cpp(1173): error C2228: left of '.ixPosition' must have class/struct/union
1>PythonSlotWindow.cpp(1174): error C2065: 'rSlot' : undeclared identifier
1>PythonSlotWindow.cpp(1174): error C2228: left of '.iyPosition' must have class/struct/union
1>PythonSlotWindow.cpp(1175): error C2065: 'rSlot' : undeclared identifier
1>PythonSlotWindow.cpp(1175): error C2228: left of '.byyPlacedItemSize' must have class/struct/union
1>PythonSlotWindow.cpp(1199): error C2065: 'rSlot' : undeclared identifier
1>PythonSlotWindow.cpp(1199): error C2228: left of '.bSlotCoverImage' must have class/struct/union
1>PythonSlotWindow.cpp(1203): error C2065: 'rSlot' : undeclared identifier
1>PythonSlotWindow.cpp(1203): error C2228: left of '.ixPosition' must have class/struct/union
1>PythonSlotWindow.cpp(1204): error C2065: 'rSlot' : undeclared identifier
1>PythonSlotWindow.cpp(1204): error C2228: left of '.iyPosition' must have class/struct/union
1>  PythonWindow.cpp
1>  PythonWindowManager.cpp
1>  PythonWindowManagerModule.cpp
1>  PythonGraphic.cpp
1>  PythonGraphicImageModule.cpp
1>  PythonGraphicModule.cpp
1>  PythonGraphicTextModule.cpp
1>  PythonGraphicThingModule.cpp
1>  Generating Code...
========== Rebuild All: 0 succeeded, 1 failed, 0 skipped ==========

A system mam z forum od Koriego, ale pewnie to ten sam co na rumuńskim ;D

Opublikowano

Ech dziwne, edytowałeś wszystko Visualem czy notepadem? 

poza tym, szybciej pomogę Ci przez TV niż tu pisząc :P 

Opublikowano

Ech dziwne, edytowałeś wszystko Visualem czy notepadem? 

poza tym, szybciej pomogę Ci przez TV niż tu pisząc :P 

Wszystko edytowałem w n++. ;d

Opublikowano

Troszkę beka z ludzi jak widać jacy " developerzy " tutaj siedzą, że nawet gotowe systemu wykonanego przez jakiegoś Rumuna nie potrafią dodać.

Przychodząc tutaj na mpc myślałem, że są tutaj osoby, które dużo potrafią, ale jak widać większość jeszcze wiele musi się nauczyć, a bynajmniej C++.

Pozdrawiam, jeżeli były by jakieś błędy jeszcze i żaden pro developer by Ci nie pomógł to zapraszam na pw.

Isayia - Już wkrótce  :yay:B) 

Opublikowano

Troszkę beka z ludzi jak widać jacy " developerzy " tutaj siedzą, że nawet gotowe systemu wykonanego przez jakiegoś Rumuna nie potrafią dodać.

Przychodząc tutaj na mpc myślałem, że są tutaj osoby, które dużo potrafią, ale jak widać większość jeszcze wiele musi się nauczyć, a bynajmniej C++.

Pozdrawiam, jeżeli były by jakieś błędy jeszcze i żaden pro developer by Ci nie pomógł to zapraszam na pw.

ale ty wariat jesteś 

Opublikowano

Gotowe systemy takie są. Raz dodawałem to podobny error, później jeszcze raz dodałem i co? I działa pięknie... Kod był dodany tak samo więc nie wiem czemu tak się dzieje...

Metińczyk z Krew_Ma%C5%82py.jpg i Ko%C5%9B%C4%87_Palca.png

Opublikowano

Dodam to jeszcze raz od nowa.

Jak będzie to samo co teraz to do Ciebie napiszę albo odpuszczę sobie dodawanie tego.

Opublikowano

Po 1 nigdy nie edytuj notepadem... Od edycji kodu jest visual i tylko i wyłącznie on.
Po drugie, szybciej problem rozwiąże przez tv
Po trzecie @Legolas. nie szpanuj bo daleko nie zajdziesz, wiem na co Cię amatorze stać więc odpuść sobie.
Co do autora tematu, odpuść sobie jak masz edytować kod źródłowy notepadem.
Ci co robią systemy nie robią ich w notepadzie.
Co do błędu i naprawy, szybciej mi jest naprawić przez TV przez visual bo to mocne narzędzie nie tylko do pisania ale potrafi analizować kod wraz z podpowiedziami itd..

Opublikowano

Gotowe systemy takie są. Raz dodawałem to podobny error, później jeszcze raz dodałem i co? I działa pięknie... Kod był dodany tak samo więc nie wiem czemu tak się dzieje...

Być może czegoś zapomniałeś, lub przez przypadek coś kliknąłeś co spowodowało zmianę struktury pliku.

ale ty wariat jesteś 

-.-

Dodam to jeszcze raz od nowa.

Jak będzie to samo co teraz to do Ciebie napiszę albo odpuszczę sobie dodawanie tego.

Okej, czekam jakby co :)

Po 1 nigdy nie edytuj notepadem... Od edycji kodu jest visual i tylko i wyłącznie on.

Po drugie, szybciej problem rozwiąże przez tv

Po trzecie @Legolas. nie szpanuj bo daleko nie zajdziesz, wiem na co Cię amatorze stać więc odpuść sobie.

Co do autora tematu, odpuść sobie jak masz edytować kod źródłowy notepadem.

Ci co robią systemy nie robią ich w notepadzie.

Co do błędu i naprawy, szybciej mi jest naprawić przez TV przez visual bo to mocne narzędzie nie tylko do pisania ale potrafi analizować kod wraz z podpowiedziami itd..

Aha, to dobrze, że wiesz xD No jestem amatorem, ale ja się potrafię do tego przyznać ;p Nie wmawiam sobie, że jestem pro "developerem"

Poza tym ja także niektóre kody robię w Notepadzie, moim zdaniem nie ma dużej różnicy. Visual jedynie pokazuje błędy w strukturze no i wiadomo jest lepszy.

Lecz notepad też zły nie jest. :D

Isayia - Już wkrótce  :yay:B) 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...