Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wiedźmin 3 - mam freezy (stuttering) podczas gry

Cygan665

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problem w wiedzminie 3. 

Zaczne od tego :

Sprzet :

ge force gtx 960 4 gb

i5 4690 3.5 ghz

8gb ram

win 7

Problem jest taki ze za 1 razem jak zainstalowalem wiedzmina pierwszy raz przeszedlem go bez najmniejszego zaciecie na wysokich wymaganiach. Lecz teraz po 6 -7 miesiacach postanowilem znow sobie zagrac i gdy tylko wlacze gre mam straszne freezy co 1 - 2s 0 plynnosci na obojetnie jakich ustawieniach graficznych. Pisalem do supportu dawali mi jakies pomysly typu usuwanie plikow z folderu ale to nic nie pomoglo. Moze wy cos poradzicie ?

Przybij Piątke [5] :D

Opublikowano

Jakieś "zmiany" nastąpiły w oprogramowaniu albo w komputerze przez ten czas? Albo może po prostu nazbierało się śmieci. Zawsze na start można spróbować CCleanera.

Opublikowano

Właśnie. 6-7 miesięcy to dość długi czas. Wszystko mogłeś wtedy zrobić :D

Może po prostu trzeba formata walnąć.

Może trzeba go przeczyścić w środku, wymienić pastę w CPU i GPU? Może to właśnie wina temperatur.

Jeżeli nie masz czasu na format to sprawdź antywirusem cały pc, odinstaluj wszystkie programy, których nie potrzebujesz albo nie używasz. Wyczyść PC z kurzu i wymień pasty.

Druga rzeczy to sprawdź, czy masz dostępne jakieś nowsze sterowniki. Kontroluj co masz włączone w tle podczas gry.

Opublikowano

Jakieś "zmiany" nastąpiły w oprogramowaniu albo w komputerze przez ten czas? Albo może po prostu nazbierało się śmieci. Zawsze na start można spróbować CCleane

Właśnie. 6-7 miesięcy to dość długi czas. Wszystko mogłeś wtedy zrobić :D

Może po prostu trzeba formata walnąć.

Może trzeba go przeczyścić w środku, wymienić pastę w CPU i GPU? Może to właśnie wina temperatur.

Jeżeli nie masz czasu na format to sprawdź antywirusem cały pc, odinstaluj wszystkie programy, których nie potrzebujesz albo nie używasz. Wyczyść PC z kurzu i wymień pasty.

Druga rzeczy to sprawdź, czy masz dostępne jakieś nowsze sterowniki. Kontroluj co masz włączone w tle podczas gry.

format byl i nic to nie pomoglo zapomnialem to dodac syfu tak samo poniewaz mnie praktycznie nie ma w domu gram moze 1h - 2 i tylko fb youtube 0 syfu na kompie 

Opublikowano

Pokaż listę zainstalowanych programów z panelu sterowania. (Najlepiej zdjęcie za pomocą np: bandician). Instalowałeś jakieś aktualizacje do gry?

8902314106109971000808.jpeg
Opublikowano

Pokaż listę zainstalowanych programów z panelu sterowania. (Najlepiej zdjęcie za pomocą np: bandician). Instalowałeś jakieś aktualizacje do gry?

dam ss bo mi sie nie chce pobierac tego program

post-442795-0-60882100-1485708410_thumb.png

post-442795-0-68393800-1485708511_thumb.png

Opublikowano

Miałeś pokazać według dat instalacji. Zaktualizuj sterowniki do gpu, bo masz z października. Jeśli chodzi o inne gry z tych najnowszych to dobrze działają?

Opublikowano

Nadal nie powiedziałeś czy masz najnowszą wersje gry. Jeżeli masz pirata to nie ukrywaj, bo może to być tego wina. Piraty często lubią działać gównianie.

Opublikowano

Nadal nie powiedziałeś czy masz najnowszą wersje gry. Jeżeli masz pirata to nie ukrywaj, bo może to być tego wina. Piraty często lubią działać gównianie.

Tak naprawdę to zależy od wersji. Jeśli inne gry działają dobrze to pewnie jest jest to wina samej gry. Jeśli by była to wina systemu to by wszystkie nowe gry działały gorzej. Może masz teraz wyższe ustawienia graficzne. 

Opublikowano

probowalem  na wersji 1.0.1  tez to samo a mam najnowsza i jest to orginalna gra bo nie pobieram piratow 

Tak naprawdę to zależy od wersji. Jeśli inne gry działają dobrze to pewnie jest jest to wina samej gry. Jeśli by była to wina systemu to by wszystkie nowe gry działały gorzej. Może masz teraz wyższe ustawienia graficzne. 

inne gry dzialaja normalnie np gta V itd

Opublikowano

A ta oryginalną wersję to masz klucz produktu czy płytę DVD z grą?

DVD z gra + kod GOG

Opublikowano

DVD z gra + kod GOG

A możesz spróbować zupełnie na czystej wersji z płyty bez update? Nie wiem czy ta płyta zawiera 1.0 czy 1.01. 

Opublikowano

DVD z gra + kod GOG

A możesz spróbować zupełnie na czystej wersji z płyty bez update? Nie wiem czy ta płyta zawiera 1.0 czy 1.01. 

1.01 i probowalem bez zmian 

Opublikowano

bez roznicy sprawdzalem przez gog i przez plyte

Grę instalowałeś przez GoG czy płytę, tak ogólnie?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...