Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy wszystko do siebie pasuje?

Pabel432

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pasować to pasuje wszystko. Tylko musisz dokupić usługę aktualizacji biosu, 7 generacja cpu te sprawy.

https://www.morele.net/aktualizacja-biosu-649058/ 

Jeżeli możesz to zmieniłbym kartę na wersje od Palita, są lekko droższe-

https://www.morele.net/karta-graficzna-palit-geforce-gtx-1050-ti-stormx-4gb-gdddr5-128-bit-hdmi-dp-dvi-box-ne5105t018g1f-975444/

lub

https://www.morele.net/karta-graficzna-palit-geforce-gtx-1050-ti-dual-oc-4gb-gddr5-128-bit-dvi-d-hdmi-dp-box-ne5105ts18g1d-1078198/

Oczywiście ta druga lepsza w osiągach i lepsze chłodzenie.

Co do pasty to są dwie opcje:

1) Dają nową pastę w tubce

2) Dają już wsmarowaną pastę na radiator

Przeważnie jest ta druga opcja. Więc odpowiadając- tak, jest, ale jak dla mnie lepiej dać swoją, nową pastę, ponieważ na pastę w radiatorze zawsze może się dostać jakiś brud. Ostatnio jak składałem PC z morele i dostałem pastę od razu na radiatorze to właśnie była on w takim stanie, że tak i tak musiałbym ją wymienić na swoją. Pasty nie są drogie. Za 15zł dostaniesz MX-2.

Opublikowano

Możesz ewentualnie zmienić zasilacz na jakiś mniejszy typu 500-550W. Ogólnie zestaw spoko jak za tą kwotę. Fabrycznie na CPU nakładana jest słabej jakości pasta. Lepiej dołożyć 10-15 zł i uzyskać mniejsze temp i lepszą kulturę pracy.

Opublikowano

A nową pastę nałożyć na procesor a pastę z radiatora usunąć czym? Bo ja pierwszy raz skladam komputer ;p

Ale ja chcialbym sam zlozyc komputer i poda ktos poradnik ja zaaktualizowac bios na tej karcie? 

A jak mam ten 600w zasilacz to jest zle?

Opublikowano

A nową pastę nałożyć na procesor a pastę z radiatora usunąć czym? Bo ja pierwszy raz skladam komputer ;p

Ale ja chcialbym sam zlozyc komputer i poda ktos poradnik ja zaaktualizowac bios na tej karcie? 

Nie jest zle, zawsze lepiej jest mieć więcej mocy niż potrzeba. A przyszłości jak będziesz chciał sobie kupić jakaś dużo lepsza kartę spokojnie Ci on wystarczy. ;)

edit; Pastę możesz usunąć np. za pomocą spirytusu.

Opublikowano

Nie, nie jest złe. Po prostu kiedy masz PC na którym nie będziesz robił OC zasilacz z 500W spokojne wystarczy, ale tak naprawdę jest to różnica 30-50zł. Nawet zasilacz Antec VP500W wystarczy.

Starą pastę możesz usunąć nawet zwykłym zmywaczem do paznokci. Nakładasz trochę zmywacza na ręcznik papierowy i wycierasz do czysta. Drugą opcją, bardziej "informatyczną" jest alkohol izopropylowy. Tani jest, ale zmywacz znajdziesz w każdym lepszym sklepie :D Co do pasty to jak przypomniałem- polecam MX-2, kosztuje 15zł, a jest bardzo dobra.

Opublikowano

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...