Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dziwny spadek wydajności w grach

INFINITYxPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problem z starym komputerem dawniej gry działały szybciej teraz to praktycznie każda gra tnie jak  cholera.

gdzie gry chodziły na wysokich te starsze (żeby nie było mowa tylko o grach typu gothic need for speed mw i carbon spellforce gta sa nawet farcry i to nie na low :)

jak ktoś ma pomysł to może w biosie da rade coś dopalić go.

specyfikacja

CPU-Z http://valid.x86.fr/bk9b54

bk9b54.png

PSlqjGC.png

Opublikowano

Jest to dość stary komputer, więc może być wiele przyczyn.

1. Duże temperatury
  2. Burdel w obudowie
  3. Brak sterowników
  4. Stara pasta w CPU,GPU
  5. Zbyt dużo rzeczy włączonych w tle podczas gry przy tym 1GB ram. Sam tyle miałem, więc wiem, że jest trudno.
Opublikowano

Na starym PC - Athlon x64 3000, mam podobny problem - tzn osoba, która go używa. Bardzo często odczuwalne są spadki wydajności oraz po prostu lagi. Nie wiem czy jest do spowodowane, PC działa jeszcze na W7, nie było z tym żadnych problemów do jakiejś aktualizacji. Pojawiły sie BlueScreeny i inne pierdoły. Zrobiłem backa przed aktualizacje i niby trochę lepiej ale nie jest to tak jak było pierwotnie. Może właśnie problem samego wysłużenia a może celowe obniżenie wydajności.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Jest to dość stary komputer, więc może być wiele przyczyn.

1. Duże temperatury
  2. Burdel w obudowie
  3. Brak sterowników
  4. Stara pasta w CPU,GPU
  5. Zbyt dużo rzeczy włączonych w tle podczas gry przy tym 1GB ram. Sam tyle miałem, więc wiem, że jest trudno.

Obudowa czysta ma 3 dodatkowe wiatraki sterowniki raczej są i zwykle nie odpalam dużo.

Jecze teraz bateria mi padła i nonstop muszę bios ustawiać głowię się co tu obniża wydajność i jak ją podnieść by maszyna działała jak dawniej.

daje ss karty wymienię pastę potem zobacze co w cpu słychać 

ggFOcyC.jpg

PSlqjGC.png

Opublikowano

Jak już otworzyłeś kompa to możesz jeszcze wysłać zdjęcia kondensatorów... Tak na wszelki wypadek.

GPU: AMD Sapphire HD7770 1GB GDDR5 | CPU: Intel Quad Q6600 @2.4Ghz | RAM: 4GB DDR2 800Mhz | PSU: Thermaltake Smart SE Modular 530W | MOBO: Gigabyte G32M-S2C | Obudowa: Zalman Z3 Plus | Chłodzenie: SilentiumPC Spartan 3 LT

• 4 miesiące temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...