Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Crashowanie #3

D1MTREN

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Fajnie że ktoś interesuje sie moimi 2 poprzednimi tematami. Sprawa wygląda tak. Od 3 tyg podczas grania w cs go crashował mi sie cały komputer, tylko i wyłącznie podczas grania. Podczas crashu wyświetlal mi się :

Plik : Windows\system32\drivers\nvride.sys

Kod Błedu : 0xc0000221

Kolega mówił że w dysku uszkodzone są sektory odpowiadające za system windows. Włożyłem inny dysk do komputera, zrobiłem formata ( windows 10 tu i tu ) no i co ? Crash z tym samym błędem już nawet bez gry. O ch&j tu chodzi ? Pomocy.

Opublikowano

Wysypuje Ci się sterownik do chipsetu Nvidi, w tym przypadku pierwsze co proponuje zrobić to odpalenie cmd i wpisanie "sfc /scannow" która zweryfikuje i spróbuje naprawić uszkodzone sterowniki.

Błędy związane z plikiem nvraid.sys mogą być spowodowane przez:

• Nieprawidłowo skonfigurowane, stare lub uszkodzone sterowniki sprzętowe Windows 8 Consumer Preview ISO images (bardzo często).
  • Uszkodzenie w rejestrze systemu Windows spowodowane niedawną zmianą oprogramowania związanego z plikiem nvraid.sys (zainstalowanie lub odinstalowanie).
  • Wirus lub złośliwe oprogramowanie, które uszkodziło plik nvraid.sys lub powiązane pliki programu Windows 8 Consumer Preview ISO images.
  • Konflikt sprzętowy po zainstalowaniu nowego urządzenia Microsoft lub urządzenia związanego z plikiem nvraid.sys.
  • Uszkodzone lub usunięte pliki systemowe po zainstalowaniu oprogramowania lub sterowników związanych z programem Windows 8 Consumer Preview ISO images.
  • Niebieski ekran dla nvraid.sys spowodowany przez uszkodzony dysk twardy.
  • Błąd STOP związany z plikiem nvraid.sys spowodowany przez awarię pamięci (RAM).
aqcu39P.png
Opublikowano

No okey. Ale w takim razie dlaczego po formacie i to na innym dysku również wystąpił mi crash ? Skończył sie format, pobrałem google chrome i znowu crash. Jeszcze przed aktualizacją sterownikow nividi.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...