Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem, wyłączający się launchpad

tomekqqx

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie.

Mam mały problem z grą a konkretniej nie chce mi się włączyć launchpad z przyciskiem play potrzebnym do wystartowania gry (tzn launchpad włącza się ale po 1sec naglę coś go wyłącza). Nadmienię, że stało się to nagle, po tym jak dnia 25 bądź 26 stycznia servery były off ponieważ ranking był resetowany.

Z góry dziękuję za każdą pomoc.

ps.

dołączam screen obrazu abyście wiedzieli o co mi chodzi.

Pozdrawiam

post-439178-0-30364400-1485543087_thumb.png

Opublikowano

• W procesach też znika?

Sprawdź spójność plików gry przez steam. Przejdź do biblioteki, kliknij prawym na grę i właściwości. Zakładka pliki lokalne i "Sprawdź spójność plików gry...".

Opublikowano
  • w procesach też znika. Nie ma po nim śladu. Jest widoczny jak się włącza ale jak go zamyka to wywala go także z procesów
  • spójność plików była zrobiona kilkukrotnie. Nic nie pomogło
  • pliki lokalne gry były dziś przeze mnie usunięte i ściągane na nowo (nic nie pomogło)
  • usuwałem plik Launchpad.libs żeby pobrał go na nowo (nic nie pomogło)

Ta gra ma tyle bugów, że aż się dziwie, że jeszcze tyle osób w nią gra...

Co chwile coś nowego.

Opublikowano

Tak próbowałem. Wydaje mi się, że to jest jakiś problem z plikami może. Sam już nie wiem do końca co myśleć. Jak na razie nie mam pomysłu co mógłbym zrobić i nic nie pomaga a w internetach niestety nie znalazłem rozwiązania.

ps.

Teraz zauważyłem, że mój launcher do h1z1 nie ma podanej wersji i przez chwile widoczny jest napis install zamiast play. Może jest jakiś sposób aby pobrać starą wersje launchera bądź pozwolić mu ściągnąć się na nowo ?

Opublikowano

Znalazłem rozwiązanie.

Try each of the following steps and test the game after each one.

• Make sure Steam.exe, H1Z1.exe and LaunchPad.exe are NOT running in compatibility mode.

• Make sure Steam.exe, H1Z1.exe and LaunchPad.exe are NOT running as Administrator.

• Navigate to Steam\SteamApps\common\H1Z1 King of the Kill\LaunchPad.libs and delete LaunchPad.Cache folder

• Navigate to %USERPROFILE%\AppData\LocalLow (open up a folder window and paste that into the address bar) and delete any Daybreak Game Company/SOE/Sony Online Entertainment folders

• Make sure your graphics drivers are current.

• Navigate to Steam\SteamApps\common\H1Z1 King of the Kill\_CommonRedist and reinstall the DirectX and Visual C++ Redistributables located there.

• Make sure you have no proxy set in Internet Options.

Dziękuję za pomoc. Temat do zamknięcia!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...