-
👋 Witaj na MPCForum!
Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎
- ✅ Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
- ✅ Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
- ✅ System prywatnych wiadomości
- ✅ Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
- ✅ Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy
👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!
Zarejestruj się teraz

Pytanie
kripciak
kripciak
Witam.
Mam pewien problem z moją aplikacją w vb.net
Chodzi o to że stworzyłem przycisk, którym chcę otworzyć grę, jednak po jego naciśnięciu wyskakuje mi "File not found",
chociaż podany plik znajduje się w folderze razem z pisaną przeze mnie aplikacją.
Oto kod:
Imports System.Net Imports System.IO Public Class Form1 Private Sub Button1_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Button1.Click Shell("config.exe") End Sub Private Sub Button2_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Button2.Click Shell("Metin2Client.exe") End Sub Private Sub Form1_Load(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles MyBase.Load Button2.Enabled = False Dim request As System.Net.HttpWebRequest = System.Net.HttpWebRequest.Create("http://tavernmt2.tk/update/latest.txt") Dim response As System.Net.HttpWebResponse = request.GetResponse() Dim sr As System.IO.StreamReader = New System.IO.StreamReader(response.GetResponseStream()) Dim newestversion As String = sr.ReadToEnd() Dim currentversion As String = Application.ProductVersion If newestversion.Contains(currentversion) Then Button2.Enabled = True Else Dim client As WebClient = New WebClient AddHandler client.DownloadProgressChanged, AddressOf client_ProgressChanged AddHandler client.DownloadFileCompleted, AddressOf client_DownloadCompleted client.DownloadFileAsync(New Uri("http://tavernmt2.tk/update/latest.exe"), Directory.GetCurrentDirectory & "/latest.exe") End If End Sub Private Sub client_ProgressChanged(ByVal sender As Object, ByVal e As DownloadProgressChangedEventArgs) Dim bytesIn As Double = Double.Parse(e.BytesReceived.ToString()) Dim totalBytes As Double = Double.Parse(e.TotalBytesToReceive.ToString()) Dim percentage As Double = bytesIn / totalBytes * 100 ProgressBar1.Value = Int32.Parse(Math.Truncate(percentage).ToString()) Label1.Text = "Pobrano " & percentage & "%" End Sub Private Sub client_DownloadCompleted(ByVal sender As Object, ByVal e As System.ComponentModel.AsyncCompletedEventArgs) ProgressBar1.Value = 0 Shell(Directory.GetCurrentDirectory & "/latest.exe") End End Sub End ClassDodam że przycisk otwierający config.exe działa bez zarzutu.
Screen z folderu gdzie uruchamiam aplikacje:
1 odpowiedź na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.