Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, czy jest możliwośc wykonania automatycznego odpisywania na Gadu- Gadu w zminimalizowanym gg? czyli, ktoś napisze ( w prawym dolnym rogu mamy koperte ). Program sam naciśnie i napisze np. "Numer XXX jest nieobecny www.mpcforum.pl" Ponadto, będzie działał na zminimalizowanym okienku, czyli jeśli napisze kilka osób, to do nich także napisze tą wiadomość. No i jeśli dałoby się dodatkowo, że jeśli osoba dalej będzie pisać, to po każdej jego wiadomości otrzyma znów "Numer XXX jest nieobecny www.mpcforum.pl"

Zrobiłby ktoś coś takiego, czy zbyt dużo roboty?

Opublikowano

O zamknięciu okienka nie pomyślałem, to rozwiązuje problem dziękuje. Myśle, że sobie wmiare dam rade, jedyne z czym mam problem to winactive mógłbyś mniejwięcej napisać jak to będzie wyglądać połączone z imagesearch - dzięki.

Ps przy okazji zadam pytanie aby nie zakładać drugiego tematu, jak zrobić 2 imagesearch w jednym, chodzi o to, żeby wykonał daną akcje, jeśli wykryje dany obrazek, ale jeśli w tym momencie nie wykryje drugiego zdefiniowanego obrazka, czyli :

While 10

$result = _ImageSearch("ty.bmp", 1, $x, $y, 20)

If $result = 0 Then

$result = _ImageSearch("ja.bmp", 1, $x, $y, 20)

If $result = 1 Then

W tym przypadku wykona akcje jeśli zobaczy obrazek ja.bmp, ale tylko jeśli nie zobaczy gg.bmp, tak to zrobiłem jednak wywala błąd :P

Opublikowano

Zrobiłem coś takiego, i nie działuje mi, naciska koperte i od tego momentu nic, PS. mam "Class:" bo próbowałem z tym twoim class i nie działało, więc otwarłem auto it info, i u mnie class pisze właśnie "Class:" ale i tak nie działa :/

To jest ukryta treść, proszę

Opublikowano

napisałem ci że ma być

WinActive("[CLASS:QWidget")

a ty napisałeś

WinActive("[CLASS:")

a po za tym to nie jest takie potrzebne bo po kliknieciu w koperte samo otwiera okienko

@edit

wystarczyło by zrobic tak

lub

Opublikowano

Okej działa, dzięki jack za pomoc.

PS. Dałoby się zrobić wyższą szkołe jazdy? czyli np. ja sobie gram a program sam odpisuje, tylko wszystko się dzieje nie przeszkadzając mi ;p? - to tylko takie pytanie bo jest mi to totalnie nie potrzebne, chciałbym tylko wiedzieć czy się da, to może kiedyś się z nudów pobawie.

Opublikowano

Podpowiem ci:

ControlSend i Au3Info

Tylko jak ja próbowałem to instance kontrolki tekstu się zmienia w okienku gg więc po jakimś czasie przestaje działać. Raz nawet program potrafił sam rozpocząć rozmowę (za chuja nie wiem jak to zrobiłem, potem ofc przestało działać). Więc próbuj, może coś ci z tego wyjdzie.

EDIT:

A jednak udało mi się, jeśli jeszcze nie wiesz jak, to podpowiem żebyś używał textów z kontrolek!

[TUT] Full Autoit V3 Tutorial

yo po 1 nie kayloger tylko bot który zapamiętuje hasła -_-

stop1.png

Opublikowano

Podpowiem ci:

ControlSend i Au3Info

Tylko jak ja próbowałem to instance kontrolki tekstu się zmienia w okienku gg więc po jakimś czasie przestaje działać. Raz nawet program potrafił sam rozpocząć rozmowę (za chuja nie wiem jak to zrobiłem, potem ofc przestało działać). Więc próbuj, może coś ci z tego wyjdzie.

EDIT:

A jednak udało mi się, jeśli jeszcze nie wiesz jak, to podpowiem żebyś używał textów z kontrolek!

Tzn ja się w to zbytnio nie bawiłem, ale jeśli możesz to udostępnij mi source, dzięki :P

Opublikowano

No pewnie, właśnie skończyłem bete i udostępniam source tutaj.

Cały kod jest objęty licencją CreativeCommons Uznanie autorstwa-Użycie niekomercyjne-Bez utworów zależnych 3.0 Polska. (Więcej info na samym końcu posta w tamtym temacie!)

[TUT] Full Autoit V3 Tutorial

yo po 1 nie kayloger tylko bot który zapamiętuje hasła -_-

stop1.png

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...